Loes houdt van lijstjes – van Haarlems lekkerste glas bier tot de mooiste verborgen hofjes. Van buitensportplekken tot Haarlemse feestjes. Met alle liefde zet ze haar lijstje iedere maand voor jou op een rijtje. In dit lijstje van Loes vijf manieren om Corona vanuit een andere hoek te bekijken.

Corona vanuit een andere hoek.

Bij Haerlems Bodem – en dan vooral bij Loes – is het glas altijd halfvol. Een positieve insteek vinden in de meest dramatische dingen is haar grootste kwaliteit en om Haarlemmers een hart onder de riem te steken, kroop zij weer achter haar laptop voor een klassiek lijstje van Loes. In tijden als deze, kan een lijstje natuurlijk niet ontbreken. Nu de scholen en de horeca- en sportgelegenheden ook gesloten zijn, wordt het wel vooral thuis en buiten zijn. In dit lijstje bekijken we het Coronavirus vanuit een andere hoek.

Held in de strijd

Dit is dé kans om je van je beste kant te laten zien, je kan de held van Haarlem worden als je het goed aanpakt. Wat ga jij voor je medemens doen in deze periode? Vang je de kinderen op van je buren die werken in vitale beroepen? Deel je je gehamsterde toiletpapier of houd je wat wiet achter de hand voor je beste maat – waarvan je weet dat hij over een week gaat trillen van de ontwenningsverschijnselen? Dit is jouw kans om te shinen, wat gaat het worden?

FaceTime feestje

Ons sociale leven wordt enorm beperkt de komende tijd, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat we nu ‘gezellig’ bij elkaar gaan zitten. Je zal het moeten doen met je huisgenoten, kinderen of partner – hoeveel scheidingen en baby’s zullen hieruit voortvloeien? Maar stel je woont in je uppie. Organiseer dan een feestje op FaceTime. Maak gezellig een lunch, pak er een kopje koffie bij en ga lekker zitten en nodig een paar vrienden uit voor een videogesprek en spreek meer mensen in een week dan je ooit hebt gedaan.

Lenteschoonmaak

Je bent thuis, je hebt tijd, hygiene is belangrijk en ja, je moet toch bezig blijven. Het zonnetje zal de komende tijd weer vaker gaan schijnen en dus is dit eigenlijk de perfecte tijd voor de jaarlijkse lenteschoonmaak – weet je nog, wat ze vroeger ook deden. Dus doe je roze latex handschoenen aan, pak de bleek en de schuursponsjes erbij en geef iedereen in huis een taak. Van de badkamer tot de ramen, van keuken tot je kledingkast. Ga ervoor. Haal je zomerkleding alvast naar voren, verzamel spullen wat je niet meer gebruikt en als je een uitdaging wil: vouw je spullen als Marie Kondo voor meer ruimte en overzicht – foto’s kan je delen met ons op social media!

Leren loslaten

Veel mensen werken thuis, vele kunnen niet werken en sommige moeten er juist zijn voor andere mensen. Iedereen doet wat hij kan en dat is prachtig, maar dit is ook een mooie tijd om de verantwoordelijkheid te nemen als iets niet kan. Als je verkoudheidsverschijnselen vertoont maak dan de keuze om echt uit de buurt van anderen te blijven. Lukt het niet om thuis te werken met je kind in de buurt, laat het los. Nood breekt wet, overmacht, crisissituatie, laat het los. Onthoud: het komt wel goed. Als het nu niet lukt om hard te werken, dan komt dat straks wel weer. Let goed op jezelf en de mensen om je heen, dat is nu het belangrijkste.

Volle keukenkastjes

Aangezien de meeste schappen in de supermarkt zo goed als leeg zijn, heb jij vast voldoende voedsel (en toiletpapier) in huis om fantastische hoogstandjes te koken of je gaat heel creatief worden met blikvoer en pasta. Wat zet jij op tafel de komende weken? Ga je nieuwe recepten uitproberen, bak je gezellig een taart? Dit is dé tijd om wat langer in de keuken te staan en misschien wel een Youtubekanaal te starten met kookvlogs.

Alle gekheid op een stokje jongens, laat je alsjeblieft niet beïnvloeden door alle filmpjes en verhalen over ‘dat dit voorspelt is en dat het over tien jaar weer terugkomt – maar dan nog erger’, want het komt allemaal goed. We zullen hier doorheen moeten en dat gaat veel makkelijker met een positieve instelling. Nogmaals: let op jezelf en let op anderen. Houd afstand en was je handen.

Meer lijstjes lezen nu je thuis zit? Lees hier vijf leuke hardlooprondjes in Haarlem of lees deze tips voor als je een Blue Monday gevoel ervaart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here