Buitenplaats Elswout: prachtig weer, fantastische muziek én fijn theater. Een beeldverslag van HB fotograaf Rob Ouwerkerk.

Er is veel, heel veel te zien op Elswout, zondag 17 juli, dus hebben we een keuze moeten maken. Een grote concertwandeling over idyllische paadjes met op diverse plekken een mini-concert. Een familiewandeling met aangepast programma, een theaterstuk van het Epos Ensemble en verteller Benjamin Murck en een blazersconcert door het MAAT Saxophone Quartet.

Het ADAM Quartet, uit Amsterdam

In een van de follies op Elswout speelde het Amsterdamse Adam een deel uit het strijkkwartet “Leeuwerik“van Haydn, en een speciaal voor hen gecomponeerd “Sort Sol” van 3VIOLAS Geerten Feller.

Ijle jazz, Anna Serierse en bassist Cas Jiskoot

Hoe simpel kan het zijn: een soepele ritmische baslijn en een heldere zuivere stem. Heel mooi was het “Tea for two” dat door Astrid ingeleid werd met een niet vaak gezongen introductiedeel: de “verse”. Daarin vertelt/zingt ze het verhaaltje van de song voordat ze de bekende tune van Tea for two inzet.

Slagwerk Den Haag

Steve Reich’s minimal music “Music for pieces of wood” leent zich uitstekend om uitgevoerd te worden in een bosrijke omgeving, de instrumenten liggen letterlijk voor het oprapen.

En het publiek mag kiezen, blok of klomp, koebel of boomstronk.

Jelmer de Moed en Elisabeth Hetherington
Lorre backstage

En dan doorrr naar “De wraak van Lorre” van het Epos Ensemble en boeiende verteller Benjamin Murck. “…maar achter het decor bestaat niet” fluistert hoorniste Lindy Karreman, behalve voor een fotograaf dan.

Benjamin Murck boeit

Een spannend verhaal, deels in woord, deels op muziek naar het boek van Tosca Menten met in de hoofdrol papegaai Lorre. Benjamin doet het goed: de merendeels heel jonge luisteraartjes zijn ademloos.

En als ik je geld bied?
MAAT blazers met volle kracht

MAAT Saxophone Quartet speelt een mini concert samen met duduk-speler Ghaeth Almaghoot. Een mooie combinatie van traditionele instrumenten en de zangerige duduk.

Klaterklanken gemist? Er zijn nog voorstellingen elders in ons land: https://www.klaterklanken.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here