Eerder berichtten we al over een aankomend klassiek festival in Elswout, Elswout gaat klassiek, maar op zondag 16 juli vindt op landgoed Elswout eerst het nieuwe klassieke muziekfestival Klaterklanken plaats (de locatie leent zich er blijkbaar voor!). Het festival bestaat uit tien concertwandelingen met optredens van fluitist Erik Bosgraaf, het TenToon, het Ragazze Quartet, Vincent van Amsterdam en Arno Bornkamp.

Klaterklanken wordt afgesloten met de 1e Elswout Symfonie, een project van geluidskunstenaar en componist Harry de Wit die samen met de bezoekers van het festival ter plekke een nieuwe compositie maakt. Klaterklanken is een festival waarbij de musici tijdens een concertwandeling op verrassende locaties midden in de natuur miniconcertjes presenteren. Rondom de geheimzinnige kronkelende paden, de onverwachte sprookjesachtige gebouwen en de klaterende beekjes op Elswout geven zij hun muzikale visie op de romantische natuur van deze prachtige buitenplaats. Klaterklanken is er voor de doorgewinterde klassieke muziekliefhebber maar ook voor de prille klassieke fans, zoals gezinnen met 10-plussers. Tijdens Klaterklanken starten tien concertwandelingen die ieder zo’n anderhalf uur duren. De musici die optreden tijdens de concertwandelingen zijn fluitist Erik Bosgraaf, de formatie TenToon, accordeonist Vincent van Amsterdam, saxofonist Arno Bornkamp en het Ragazze Quartet.

Nog meer activiteiten

Naast de concertwandelingen is er in de ochtend een Ontbijtlezing in Orangerie Elswout door componist en publicist Leo Samama die tijdens zijn lezing verbanden legt tussen natuur en muziekbeleving. Storyteller Wijnand Stomp brengt in zijn eigen Theater Elswout de nieuwe productie voor het hele gezin De ongelofelijke en onvolledige geschiedenis van landgoed Elswout. Leerlingen van de Bloemendaalse Muziekschool zorgen tijdens het begin van de middag voor muzikale intermezzo’s. De boswachters van Elswout geven gedurende de dag speciale natuurwandelingen. Vanaf 12.30 uur werkt geluidskunstenaar Harry de Wit samen met het publiek aan de 1e Elswout Symfonie. Dit muzikale spektakel wordt aan het einde van middag voor de Orangerie gepresenteerd. Kaartjes voor het festival zijn inmiddels in de verkoop gegaan. Per concertwandeling zijn slechts 40 plaatsen beschikbaar. De grande finale met Harry de Wit is gratis toegankelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here