De 4e editie van Klaterklanken, het openluchtfestival voor klassieke en nieuwe muziek, vond afgelopen weekend weer plaats op landgoed Elswout in Overveen. Dit jaar zijn er twee nieuwe locaties toegevoegd: Landgoed de Haere bij Deventer (zondag 18 juli) en Kasteel Rosendael in Rozendaal (zondag 25 juli). Het festival bestaat onder andere uit concertwandelingen met optredens van Calefax, Lidy Blijdorp, James Oesi, The Zoo en Thomas Dulfer. Rob Ouwerkerk liep mee in Elswout en maakte een beeldverslag.

Ontsnapt

“Dat was even heel spannend” Christel Gouweleeuw oogt wel wat vermoeid, “Dreiging van de maatregelen en ook nog van de weergoden”. De avondmaaltijd op zaterdag leek in het water te vallen dus werd het diner in Elswout in no-time omgezet naar thuiscatering, een logistieke topprestatie! Het viel mee, zaterdag en zondag een paar spetters en verder prachtig weer. En dat was te merken aan de sfeer: ontspannen, romantisch, prachtig, genieten van de mooie buitenplaats en natuurlijk de klaterklanken.

Wandeling in the woods

Onder begeleiding van een flink aantal vrijwilligers liep de groep belangstellenden, keurig corona-proof, de route door Elswout.

Opstellen op 1,5 m

Cello solo

Op een prachtige plek vóór het grote huis wachtte een boeiend muzikaal verhaal van celliste Lidy Blijdorp, meeslepend en ontroerend.

Een fijn begin van de wandeling: een prachtig cello-concert

The zoo

Verderop klinkt een improvisatie door violiste Merel Vercamme en saxofonist Ties Mellema. “Wij spelen wat u wilt, noemt u maar een dier bijvoorbeeld” zeggen ze. Het publiek reageert enthousiast op de oproep. “Merel, mol, vos…” Vooral de impressie van de eekhoorn is grappig om te beluisteren.

Brug jazz met wat swing

Calefax op de tempelberg

Op het mooiste plekje van Elswout, de beroemde moshellingen, speelt een vijftal blazers een aantal stukken die variëren van strak tot jazzy. De toeschouwers laten zich door de regen niet weerhouden en nemen plaats in het gras om te luisteren.

Van klassiek tot Jazz voor geboeid publiek

Fagot solo

Bijzonder is Thomas Dulfer en zijn virtuoze fagot-techniek in een stuk getiteld “Als Ich in der Sonne schaue”. Met hulp van de toehoorders tovert hij dubbeltonen, trillers en snelle loopjes uit zijn instrument, alles tot verbazing van het publiek.

Knap spel van Thomas Dulfer

Bach op bas?

Een sarabande uit een cellosuite van Bach op contrabas. James Oesi verricht een krachttoer.

Omlijst door het houten tempeltje klinkt de contrabas van James Oesi nog beter.

Kinderfeestje

Het Wonderland Collectief verzekerde met hun samenspel dat ook het allerjongste publiek zich uitstekend vermaaktte.

Muzikaal, speels, mime, ook de allerkleinsten waren geboeid
Een klik

Een muzikaal sprookje

‘De Vos, de Raaf en het Meisje’ werd door Holland Opera, in coproductie met de MuziekSmederij, technisch perfect uitgewerkt. Geluid, muziek en verhaal kwamen samen in een spannend sprookje.

Een gestileerde boom, een spannend geklede raaf met een mooi geluidstapijt van cimbalen

Klaterklanken was weer een feest! Complimenten voor alle medewerkers en vooral voor de organisatie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here