Het was ons het avondje wel, de slotviering van de HPSOT op 15 juni in het Patronaat! Zes van de deelnemende bands, verkozen door de deelnemende horeca, trakteerden de volle en enthousiaste zaal op stevige, melodieuze en aanstekelijke pop, rock, reggae en hiphop. MC en oud-deelnemer Bob Wiebes reikte tussen de verschillende optredens de felbegeerde oorkondes voor ‘beste …’ uit.

Vriendelijk Haarlems initiatief 

Zestien Haarlemse bands, elf Haarlemse café’s en een paar handen vol Haarlemse vrijwilligers: dat was de Haarlemse Popscene On Tour 2018/2019. Dit was de vierde editie van dit vriendelijke initiatief om beginnende Haarlemse bands een mogelijkheid te geven zich in de kijker te spelen van grote(re) podia. De deelnemende bands kregen van hun optredens foto’s, video’s en geluidsregistraties mee die zij voor promotiedoeleinden konden gebruiken. Daarnaast kregen ze studiotijd om een nummer op te nemen dat op een gezamenlijke CD van het HPSOT seizoen terecht is gekomen. Overigens moet je bij ‘beginnende bands’ niet alleen denken aan tieners en twintigers; de leeftijden van de muzikanten variëren van 17 tot 50+. En dát maakte de Haarlemse Popscene On Tour nou zo leuk: de variatie en diversiteit. Eén ding hadden alle deelnemers gemeen: een passie voor muziek.

Bob Wiebes

De HPSOT

Het concept van de Haarlemse Popscene On Tour is simpel: van oktober tot en met mei spelen de deelnemende bands een aantal keren per maand in verschillende Haarlemse café’s. Iedere band maakt zo verschillende settings mee (van akoestisch spelen tot voluit los, van ‘podia’ van vier m² tot ongeveer zestien m², van dinsdagavond tot zaterdagavond en van vroeg tot laat op de avond) en bouwt speelritme en podiumervaring op. Met als kers op de taart dus de slotviering in het Patronaat, met optredens door zes bands, uitgekozen door de eigenaren van de deelnemende horeca. Dit jaar waren deze zes Hedgehog’s Garden (reggae), Van Rooster (classic rock), Kendolff (Indie rock/pop), Absolut (hiphop), X-Ray Delta (progressieve funky rap-rock) en The Compounds (classic Rock).

Hedgehog’s Garden
Van Rooster
Kendolff
X-Ray Delta
Absolut
The Compounds

Oorkondes voor en door deelnemers

De slotavond ging ook over het uitreiken van oorkondes. Niet dat de Haarlemse Popscene On Tour een soort wedstrijd was – júist niet! De oorkondes zijn erkenningen van de deelnemende muzikanten aan andere muzikanten en betrokkenen van de HPSOT. En daarmee misschien wel belangrijker en mooier dan prijzen die door een jury werden uitgereikt; de oorkondes waren een blijk van respect door peers. Dit jaar werden onder luid applaus twaalf oorkondes uitgereikt.

De beste:

Zanger: Bas Gaastra (X-Ray Delta)

Bijzanger: Martijn van de Water (Solstice)

Gitarist: Martijn van de Water (Solstice) / Pieter Mulder (Stomp Brothers)

Bassist: Bas Leurs (Sabotage)

Drummer: Merijn Mol (Solstice)

Toetsenist: Sander Sudmeijer (Kendolff)

Op mondharmonica: Sjef Huurdeman (The Stomp Brothers)

Band: X-Ray Delta

Podium: Stiel’s

Fotograaf: Franklin van der Erf

Crewlid: Martijn van de Water

Meest gegroeid: Lucas van Rens / Tidal Surge

De beste band HPSOT 2018/2019: X-Ray Delta

HPSOT 2019/2020

Aan het einde van de avond nam algeheel coördinator van de HPSOT Michiel ‘Chielie’ van Reenen nog even het woord om iedereen, horeca, bands, vrijwilligers en bezoekers, hartelijk en duidelijk geëmotioneerd te bedanken voor een fantastisch seizoen. En… om seizoen 2019/2020 aan te kondigen! Interesse om deel te nemen aan de HPSOT, de HPSOT optredens te bezoeken of gewoon meer over de HPSOT te lezen? Check de HPSOT site.

Michiel “Chielie” van Reenen

Deelnemende bands HPSOT 2018/2019:

Absolut, De BakbandCatwiseDrone StringsHedgehog’s GardenKendolffLucas van RensPOMSabotageSolsticeThe Compounds,The EnnronsThe Stomp BrothersTidal Surge,  Van RoosterX-Ray Delta.  

Deelnemende horeca HPSOT 2018/2019:

CrackersFlapcanIn Den KofferLa Pien NoirLokaalOut Of The BluesRaecks CaféStayOkayStiel’sThe WolfhoundWereldmuziekschool

We schreven al eens eerder, lang geleden, over de HPSOT, check hier!

Fotograaf: Franklin van der Erf

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here