December de maand van lichtjes, gezelligheid en kerstmuziek. Maar hoe kom je nou in die gezellige kerstsfeer? Zeker nu de mogelijkheden soms zo beperkt zijn? Haerlems Bodem heeft de kerstactiviteiten in Haarlem voor jou op een rijtje gezet, om zo toch in de ultieme kerstsfeer te komen.

Kerst selfie

In de Grote Houtstraat is er een heuse pop up X-mas Selfiehouse geopend. Hier kan je tot 15 januari op vertoon van een kassabon van een Haarlemse ondernemer, met een minimum waarde van €9,50, een selfie maken in een van de geweldige kerst achtergronden. Denk hierbij aan gigantische notenkrakers, een mega ijsbeer of spring in een van de grote ballenbakken met (natuurlijk) knalgroene ballen. Dit allemaal onder het genot van kerstmuziek. Ben je dus nog op zoek naar een ultieme kerstfoto voor Instagram, Facebook of familie en vrienden dan is dit hét uitje waar je moet zijn!

Voor meer informatie en de openingstijden check de website van het Xmas Selfiehouse.

Op de foto in het X-mas Selfiehouse – Foto: Sandra Reeb Gruber

Winter Wonder Paradijs

Kerstbomen, lampjes, vuurkorven en de gezelligste kerstversiering, in het Pannenkoekenparadijs Haarlem in het Reinaldapark kan je je tot en met zondag 9 januari 2022 even helemaal in winterse kerstsferen wanen. In het Winter Wonder Paradijs is onder andere een overdekte schaatsbaan en een ware kerstmarkt met gezellige kersthuisjes. Terwijl de kinderen zich uitleven op de schaatsbaan kan jij genieten van een glaasje warme glühwein of chocolademelk en op zondag kan dit onder het genot van gezellige live muziek.

Voor meer informatie en de agenda check de website van het Pannekoekenparadijs Haarlem.

Charles Dickens

Dit jaar staat de Koepel Kathedraal Haarlem ook weer in het teken van Kerst in de crypte. In deze ondergrondse crypte waan je je in een prachtig aangeklede en sfeervol verlichte Charles Dickens- achtige setting. Verken de ondergrondse gangen met heel veel verlichte kerstbomen en miniatuurdorpen en volg de modelspoor trein die door dit unieke tafereel rijdt. Het ideale uitstapje om alvast in kerstsfeer te komen. Reserveer je kaartje via de website.

Kerst in de crypte in de Koepel Kathedraal – Foto: Koepel Kathedraal

Kerstboom zagen

Samen een kerstboom uitzoeken en zelf omzagen, wie wil dat nou niet? Trek je laarzen aan, neem je zaag mee en ga naar DekaTuin Haarlem aan de Vlaamsweg. Een leuke activiteit om direct in de gezellige kerstsfeer te komen. Achter het tuincentrum vind je eigen gekweekte kerstbomen waar je zelf de perfecte boom voor jouw huiskamer kan uitzoeken. De bomen zijn biologisch, zonder bestrijdingsmiddelen, gekweekt.

Een kerstverhaal

Wil jij dit jaar het kerstverhaal echt beleven? Ga dan naar het huisje vol verhalen in Elswout. Daar, in een ‘heuse’ stal, neemt meesterverteller Wijnand Stomp je mee in zijn interactieve kerstverhaal. Over een drukke herberg, een gemene herbergier, een man en een zwangere vrouw waar geen plek meer voor is. Een kerstverhaal voor iedereen van 0 tot 100 jaar, een perfect uitje om met de hele familie in kerstsfeer te komen. Reserveer je ticket op de website van theater Elswout.  

Landgoed Keukenhof helemaal in kerstsfeer – Foto: Landgoed Keukenhof

Kerstlichtjes

Je kan natuurlijk ook altijd een gezellige wandeling doen door de binnenstad. De straten zijn versierd met kerstlichtjes en de kerstboom op de grote markt staat weer. Bij diverse horeca gelegenheden kan je tussendoor stoppen voor een lekker glaasje glühwein of chocolademelk om even op te warmen. 

Voor een gezellige wandeling in kerstsfeer net buiten Haarlem kan je terecht bij Landgoed Keukenhof. Vanaf woensdag 11 december tot zondag 5 januari is Landgoed Keukenhof gehuld in kerstsfeer. Wandel samen over het prachtige landgoed tussen kerstbomen en lichtjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here