Ken je de film Pitch Perfect, die gaat over een groep jonge mensen die acapella hippe liedjes zingen? Ja? Nou, dat doet vocal group Buzzz ook. Haerlems Bodem mocht komen kijken naar de repetitie van deze groep bij muziekschool Hart.

buzzz

Zingen suf en stoffig?

Aanstaande zaterdag doet Buzzz mee met de Hofjesconcerten, ze treden op om 13:30 uur bij het hofje In den Groenen Tuin. Wij spraken zes van de elf leden voor de repetitie en kregen een sneak preview te zien. We zijn flink verrast, want wat brengt Buzzz enorm veel energie over als zij acapella zingen. Gelukkig, gezellig, onbevangen, samen, ambitieus en enthousiast. Dat zijn de woorden die Ingrid, Machteld, Maaike, Pepijn, Sietse en Marlies opnoemen als wij hen vragen Buzzz in één woord te beschrijven. De zanggroep is twee jaar geleden opgezet door Pepijn Lagerway en Anna Ankoné, en inmiddels tellen zij elf leden. Ideaal zou zijn als zij zestien leden hebben, ze zijn dus nog op zoek naar één vrouw en vier mannen. Mocht je een keer langs willen komen om te kijken, dan ontvangen ze je met open armen. Zangervaring is geen vereiste, met een goede dosis motivatie kun je ver komen.

Buzzz meer dan zingen alleen

Buzzz komt over als een gezellige groep mensen, als we in gesprek zijn komt ook naar voren dat het veel meer is dan alleen zingen. Afgelopen ShoppingNight waren zij de rode loper door de stad en liepen zij, al zingend, gekleed in rood, door de stad. Zo wordt er bij ieder optreden gedacht aan wat zij dragen, ontwikkelen zij zich op muziekaal gebied door mee te doen aan verschillende workshops en ieder optreden doen ze ook wat grappigs om het publiek te verrassen. Buzzz heeft zelfs gezongen in de Tivoli en staat in de decembertijd op verschillende plekken in Haarlem met kerstliedjes. Ook hebben zij een Mash up’10 gemaakt, die op Youtube te bekijken is.

buzzz

Toekomstplannen

Buzzz is flink naam aan het maken en ze zitten ook niet stil. Het plan is om volgend jaar een eigen show te geven, er werd nog niet veel verklapt, maar het zal gaan plaatsvinden op een bijzondere plek in Haarlem, waarbij het publiek ook in meegenomen wordt. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd. Meer informatie vind je op vocalgroupbuzzz.nl. En voor nog meer Haerlems Bodem, lees je hier het interview met Piercingkoning Rob.

Fotografie: Sandra Reeb-Gruber

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here