Op vrijdagavond 24 en zaterdag 25 augustus is Het Gouden Eeuw Feest Brederode. Leer alles over de machtigste heer van de adelijke familie Brederode: Johan Wolfert. Hij was opperbevelhebber van het staatse leger, zwager van Willem van Oranje en kreeg maar liefst 21 wettige kinderen bij zijn twee vrouwen. Hoe kon het dan toch gebeuren dat het geslacht Brederode is uitgestorven? Ontdek dat en nog veel meer in het Gouden Eeuw Weekend

Net als tijdens de late Middeleeuwen kun je als bezoeker genieten van een verrukkelijk dessertbanket in de Torenkamer, waar ook het verhaal van de Ruïne verteld wordt. Reserveer tijdig voor het dessertbanket en wie weet ben je straks een van de statige tafelgasten. Je kunt ook een korte rondleiding krijgen door het sfeervol verlichtte kasteel en zoek de verdwenen ridderzaal. Waan je als bezoeker in oude tijden beleef hoe de dochters van Van Brederode de orde van vrolijkheid hebben opgericht. Nieuwsgierig wat dat is, kom dan kijken.

Gouden Eeuw Kinderfeest

Op zaterdag 25 augustus is het Gouden Eeuw Kinderfeest waar kinderen een pannenkoek kunnen verdienen met activiteiten als schermen en het schietklaar maken van een kanon. Onder leiding van Couturier Anna Rotteveel kunnen de kleinsten tussen 12.00 uur en 15.00 uur galakleding ontwerpen voor meer dan zeventig barbieprinsessen en -prinsen. Met natuurlijk aansluitend een tentoonstelling en verkiezing van het mooiste snit. Ook maken kinderen kans om één van de eenentwintig kinderen van Johan Wolfert te worden, zij krijgen natuurlijk gouden munten als zakgeld.

Waar en wanneer?

Het Gouden Eeuw Feest is op vrijdagavond van 19.00 tot ca. 22.30 uur en zaterdag van 11.00 – 17.00 uur.
Entree vrijdag 24 augustus: € 15,- incl. dessertbanket, € 7,50 zonder dessertbanket. Graag reserveren via hoenu.nl regio Haarlem.
Entree zaterdag 25 augustus: € 6,- kinderen 4 t/m 11 jaar € 4,- kinderen t/m 3 jaar gratis.

Waar:                         Ruïne van Brederode, Velserenderlaan 2, 2082 LA Santpoort
Wanneer:                   
Vrijdag 24 augustus en zaterdag 25 augustus 2018
Openingstijden:        Vrijdag: 19:00 – 22.30 uur
11.00 – 17.00 uur
Webadres:
                 http://ruinevanbrederode.nl

Wil je meer uitgaanstips voor de kids, check dan dit lijstje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here