Koninginnedag 2013 in Haarlem

0
147

Haerlems Bodem bracht Koninginnedag 2013 natuurlijk door in ons eigen Haarlem. Wij zaten op de Koets, een dubbeldekker die door de stad toert en hier daar even stopt. Lees hoe wij de dag beleefd hebben en bekijk de foto’s! (meer foto’s zijn te vinden via Facebook).

Om 11:00 werden we verwacht bij de Lange Heer, hier was het opstap-punt voor de bus. Een grote, blauwe dubbeldekker met uiteraard een open bovenzijde, waarop de muziekinstallatie al klaar stond. Ook was goed aan de inwendige mens gedacht en werd iedereen voorzien van een biertje of frisje en niet erg onbelangrijk een paar oordoppen. Een half uurtje later vertrok de bus en begonnen Dj’s Stanley Wijntak & Renaldo Groengras aan hun Dj-set. Deze heren draaien van alles door elkaar en dat was een zeer goeie binnenkomer. Dj’s die HB zeker nog eens terug wil zien! Terwijl we rijden wordt er naar de bus gezwaaid alsof Koning Willem Alexander naast ons staat.

De route ging via de Parklaan, langs het Kingnowpark (Kenaupark) en over de Zijlvest richting de Stadsschouwburg, vervolgens langs het Spaarne, de Gedempte Oude Gracht op. Daarna over de Raamvest richting het Spaarne en over Gedempt Oude Gracht weer terug naar de Lange Heerenstraat. Na een rondje gemaakt te hebben, komen we terug voor een ‘broodnodige’ plas pauze. De Dj’s wisselen en er komen wat mensen bij. Op het eerste gezicht lijkt dit een onwijze incrowd, maar iedereen op de bus is relaxed en toegankelijk. Terwijl de bus weer de stad in rijdt pakken wij nog een biertje, ‘zeker geen straf met het zonnetje op onze hoofden’. Bij het Houtplein staan we  stil, want er blijkt iets met het geluid aan de hand te zijn. Gelukkig was dit redelijk snel verholpen en konden we onze tour vervolgen. We rijden langs de Slachthuisbuurt, over de verfrollerbrug door naar het Verwulft wederom richting de opstap-plek om wat mensen op te halen en ja, je raad het al: plaspauze!!! De bus wordt voorzien van nieuw rantsoen en we kunnen weer door.

Dit keer komen KUDDEDIEREN een setje draaien en nemen wat supporters mee. Ook leuk om oude bekende weer te zien, soms is Haarlem toch ook niet meer dan een dorp. Wat opvalt is dat KUDDEDIEREN ook verschillende genres draaien, maar dat ze de hele bus aan het bouncen krijgen met oude Dancehall music! Ook MC Henk van SHIT On A Marble maakt er een feestje van en laat iedereen op de bus ‘hun blanke reet schudden’. Nou vooruit, omdat het Koninginnedag is! De vingers in de lucht voor de ‘Tiësto momentjes…’

Rond het einde van de middag vonden we het wel welletjes en stappen we af. De volgende stoet feestgangers staat al klaar voor de avond-rit. Voldaan van de muziek, biertjes en aandacht gaan we richting huis. Meerijden op de Koets is fantastisch en iets wat wij iedereen aanraden. We hebben een top Koninginnedag gehad en ons ware koningen gevoeld! Bedankt Edirok voor de organisatie en alle Dj’s voor de lekkere tunes.(Just Regular Guys, Mark McTavish, Artee, Le Vonk, Frits Barends, Bas Slop, Bart Stellingwerf, Tobias Camman, Kieran Klaassen en Ferocius). Volgend jaar weer!

Haerlems Bodem heeft natuurlijk foto’s genomen. Foto’s van alles en iedereen, dus kijk of je erbij staat. TAG, Like en Share!!

Graag hadden we meer foto’s en videos direct gepost op Facebook en Twitter, helaas kwamen er door technische redenen en een overbezet netwerk niet altijd door heen. 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here