Het hele land is al weken in rep en roer. Koninginnedag 2013 heeft alle facetten om een hele speciale dag te worden. De wisseling van de troon is dan ook een bijzonder feit. Haerlems Bodems wenst Hare Majesteit en haar volgelingen een fantastische dag toe!

Ongetwijfeld gaan velen van jullie richting de hoofdstad, maar Haarlem heeft genoeg te bieden voor diegene die in eigen stad blijven. Haerlems Bodem geeft je een aantal ideeën om Koninginnedag 2013 in Haarlem memorabel te maken:

Koninginnedag begint eigenlijk al met ‘Koninginnenacht’. Zo kun je jouw kennis over Nederland testen in de ‘Ik ♥ van Holland’ Quiz in Café du Théâtre, maar je kunt ook helemaal los gaan in de Jopenkerk bij het ‘Thirties’ feest, ’the Royal Rave’ in het Patronaat of The Royal Factory‘ in de Lichtfabriek.

Vroege vogels wanen zich vanaf het ochtend uur over de verschillende vrijmarkten die verspreid zijn door de hele stad. Tweedehands kleding, speelgoed, kunst, kitch en natuurlijk LP’s kunnen ware schatten zijn voor deze vroege-vrijmarkt-vogels.

Verder zijn er door de hele stad leuke activiteiten en optredens te vinden met als één van de hoogtepunten het ‘Kingnowpark‘. Het Kenaupark wordt omgetoverd tot een waar Koninginnedag-festijn waar vrijmarkt, muziek en gezelligheid voor jong en oud bij elkaar komen. Daarbij wordt de kroning ‘live’ uitgezonden via diverse schermen dus kan je zien hoe Prins Willem Alexander ingehuldigd wordt tot Koning. Dansen en feesten kun je tot de late uurtjes kan bij ‘Roring on Stage’ en het ‘Klokhuisplein‘.

Uiteraard gaat Haerlems Bodem ook een feestje vieren en dat doen we dit jaar door mee te rijden met ‘de Koets‘. In samenwerking met ‘Edirok‘ rijden we de hele dag door stad en komen we langs alle bruisende plekken in Haarlem. Op deze manier krijgen wij een goede indruk van alle activiteiten in de stad. Dat is nodig, want we zullen hier via facebook en twitter LIVE verslag van doen!

In onze uitgaansagenda kun je een groot deel van het programma in Haarlem vinden. Haerlems Bodem wenst iedereen een zeer fijne Koninginnedag en we hopen natuurlijk op mooi weer. Maak er een koningsfeest van!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here