Koningsdag 2019 staat voor de deur. Op 27 April trekt heel Haarlem weer de oranje versiering uit de kast. In de stad zijn allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Of je nou op zoek bent naar de leukste koopjes of liever van een optreden wil genieten onder het genot van een koud drankje, er is voor ieder wat wils.

Koningsdag 2019 activiteiten

Koningsdag 2019
St-Bavokerk Haarlem

Tijdens koningsdag 2019 is de Grote of St-Bavokerk open voor publiek. Om half tien gaat de kerk open en tijdens de opening zal er een zing-in plaatsvinden. Daarna wordt een concert gegeven door het Haarlems Symfonisch Blaasorkest onder leiding van Misha Sporck en verzorgt burgemeester Jos Wienen het openingswoord. Als afsluiter is er een optreden door Theaterkoor Blue Moon onder leiding van Harry Habetsen en het Haarlems Symfonisch Blaasorkest onder leiding Misha Sporck.

Podium Prinsenhof samen met Club Stalker

Op het podium prinsenhof zijn de hele dag optredens van diverse DJ’s.

Koningsdag 2019
Prinsenhof

Nieuwe Groenmarkt: Je Suis D’Orange

Naast dat je de hele dag los kan gaan in de silent disco, zijn er allerlei activiteiten voor kinderen georganiseerd op de Nieuwe Groenmarkt. Van poppenkast tot goochelaar en van dansdokter tot vette (kinder) disco. Als afsluiter draaien de dj’s van het Je Suis Energy dj-team, met onder andere het fenomeen: dj snor. Verder kan je de hele dag door even wegduiken in de doorlopende karoake booth en foto booth.

Fenomeen dj snor met een fan.

Nieuwe Kerksplein/Vijfhoek

Op het Nieuwe Kerksplein Koningsdagfestival zullen er diverse bands optreden en is er van alles te doen voor de kinderen. Later in de ochtend zal er een optocht door de buurt paraderen.

Podium de Heer is Koningin

Op dit podium zullen maar liefst dertien dj’s spelen disco, deephouse, techhouse, techno en electro. 

K-Day Kenaupark

Koningsdag 2019
Kenaupark

Ook op Koningsdag 2019 krijg je in het Kenaupark de kans om lekker rond te struinen op de vrijmarkt. Om even wat stoom af te kunnen blazen zullen er twee grote springkussens staan die toegankelijk zijn voor jong en oud. Ook worden er allerlei optredens gegeven.

Vinylpodium Zijlstraat

In de Zijlstraat kan je een bezoekje brengen aan optredens van Vinyl DJ’s, Mr. & Mevr. Koot, DJ Guzz, Meneer Heerens, DJ Funky Music Machine, DJ Dejavu, Daan Mondern & DJ Charly.

Buurtfeest Bosch en Vaart Oranjeplein

Koningsdag 2019

Op Bosch en Vaart Oranjeplein vindt er een buurtfeest plaats met een optreden van de Damiateband met kinderoptocht. Daarnaast zijn er meer dingen te doen voor kinderen zoals een kinderdisco.

Buurtfeest Theemsplein

Op het Theemsplein zal er een gezellig buurtfeest plaatsvinden met een open podium en een optreden van Dancecompany.

Da Vinciplein

Ook op het Da Vinciplein is een heleboel gezelligheid met Kidz DJ, diverse activiteiten met onder andere een klimvuurtoren, clown glijbaan, raket luchtkussen, springkussen Dolfijn, kronen knutselen en buttons maken

Meer informatie is te vinden op koningsdaghaarlem.nl

Neem ook snel een kijke bij de line-up van Bevrijdingspop

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here