Geen vrijmarkt, geen dj’s, geen bandjes en geen kermis. Voor de tweede keer moeten de Haarlemmers alternatieve plannen maken voor een rustige Koningsdag. Wij gingen de straat op om te vragen: Wat ga jij doen deze Koningsdag en wat zou je doen als er geen coronamaatregelen waren?

De plannen lopen uiteen. Van spelletjes doen met de kinderen tot rustig een krantje lezen en muziek luisteren. Sommige mensen weten het nog niet maar die komen niet uit Haarlem, maar uit Noord-Holland. Wacht…wat?

Onze reporter Sanne vraagt Haarlem: Wat ga jij doen?

Na eerst vastgesteld te hebben dat Haarlem toch écht in de provincie Noord-Holland ligt, vertellen de meeste mensen dat de plannen misschien niet heel wild zijn, maar wel heel gezellig. Iedereen heeft wel een plan voor een ontspannen dagje gezellig samen met de buren of vrienden. Maar op de vraag wat je zou gaan doen als je zelf de koning of koningin was…dan gaat de boel wel los. Grote taart, feest en festivals en vooral héél veel mensen!

Lieve koning Alexander

Hoewel de leeftijd die ons staatshoofd vandaag aantikt niet bij iedereen bekend is, willen de meeste mensen de koning wel heel graag een fijne verjaardag wensen. Van harte gefeliciteerd, Koninklijke Hoogheid!

Reporter: Sanne Harmes
Video: Desley Marcus & Dewi Mulder

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here