Stichting Thuisafgehaald organiseert van 27 september tot en met 6 oktober (rondom Burendag en de Week van de Ontmoeting) voor het eerst de Kook Voor Je Buur 10Daagse. Ze roept daarmee alle Nederlanders op om tussen 27 september en 6 oktober een keer voor hun buren te koken.

Kook Voor Je Buur 10Daagse

Vandaag is www.kookvoorjebuur.nl live gegaan, waar je je kunt aanmelden. Inmiddels hebben zich al 21 mensen aangemeld. Je kunt zelf kiezen hoeveel dagen je mee wil doen en hoeveel porties je aan wil bieden. Stichting Thuisafgehaald zorgt ervoor dat jouw buurtgenoten weten dat jij gaat koken. Dat is best belangrijk want er zijn nog steeds veel Nederlanders eenzaam, zo’n dertig procent. Zelfs zeven procent van de ouderen voelt zich ondervoed. Tijd om daar iets aan te doen.

Ook bekende H’lemmers doen mee

Kook Voor Je Buur 10Daagse
Wethouder Marie-Thérèse Meijs. Foto: Bibi Veth.

Om te laten zien dat een keer koken voor je buren echt een kleine moeite is heeft de organisatie een aantal prominente Nederlanders gevraagd. In Haarlem zal wethouder Marie-Thérèse Meijs op 4 oktober een maaltijd voor u koken. Met koksmuts kookt de wethouder heerlijke gevulde groenten (zoals paprika, courgette, uien en spitskool) met rijst, verse munt, bosuien en kruiden. De gevulde groenten worden in tomatensaus gekookt. 
Bij dit gerecht krijg je ook lekkere Tzatziki salade. Deze maaltijd kan je hier bestellen.

Meer informatie vind je op thuisafgehaald.nl of bel met 06 – 83447197

Meer Haerlems Bodem? Lees hier het toffe interview met taxichauffeur Brian.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here