Straks staat ze weer te pronken met haar fonkelende lampjes op de Grote Markt als een sierlijke bron van licht. Sommigen vinden het geweldig, anderen – onder andere onder getekende – vinden het kitscherige onzin. Maar, dat de lampjes nadat zij is afgetuigd, worden geveild voor het goede doel vinden we een ‘heul’ goed idee.

Haarlem geeft licht

Weer zo’n intitiatief binnen onze stadsporten waar onze harten sneller van gaan kloppen. Haarlemmers kunnen namelijk de lampjes die in de kerstboom op de Grote Markt hangen adopteren voor minimaal vijf euro per stuk. De opbrengst van de lichtjes gaat naar gevluchte Syriërs en hun kinderen in vluchtelingenkampen.

Haarlem geeft licht
bron:https://www.haarlemgeeftlicht.nl

Persoonlijke boodschap

Vanaf zes december waakt de kerstboom weer over de Grote Markt. Onder de titel Haarlem Geeft Licht kunnen Haarlemmers dus de tienduizend lichtjes adopteren. Ruim tweehonderd donateurs hebben zich al gemeld. Op het moment dat we dit bericht schrijven, zijn er nog 9610 lampjes te koop en is er bijna tweeduizend euro opgehaald.

Als je meedoet met Haarlem Geeft Licht dan help je mee aan het welzijn en de ontwikkeling van Syrische kinderen in Haarlem én in Syrië. SOS Kinderdorpen biedt bescherming, onderwijs en zorg aan de hulpbehoevenden. Stem in de Stad heeft contact met Syrische gezinnen in Haarlem. Zij krijgen ondersteuning bij de de opbouw van een nieuw leven in Nederland. Je kunt ook op een andere manier bijdragen aan het integratieproces. Bijvoorbeeld door Syrisch te leren koken en daarna de maaltijd met de vluchtelingen op te eten. Of kom kom naar het Praathuis waar ontmoetingen tussen Syriërs en Haarlemmers centraal staan.

Kortom niet iedereen geniet weer van de fonkelende lichtjes, maar dat we daarmee kunnen helpen maakt het een stuk legitiemer.

Voor meer informatie: info@stemindestad.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here