Maak je huis uniek met Kunst centrum Haarlem

0
509

Kunst centrum Haarlem is een warenhuis vol kunst en design voor elk budget en brengt kunst voor een betaalbare prijs bij je thuis. Kunst om naar te kijken, om te lenen of te kopen! De kunstcollectie van professioneel beeldend kunstenaars omvat ca 6.000 kunstwerken. Marcel IJff en Sip Jans lenen er al jaren kunst. In deze video leggen zij uit wat kunst met hun huis doet en waarom ze graag lenen. 

Maak je huis uniek!

Boven je bank hoort toch een mooi kunstwerk? Want kunst geeft je huis persoonlijkheid, kleur en sfeer. Kies bijvoorbeeld een mooi schilderij van een bekende kunstenaar of neem een foto van een beroemde of lokale fotograaf mee naar huis. En hang het boven de bank. Is het werk naar je zin, dan laat je het hangen. Bevalt het niet, dan breng je het net zo makkelijk weer terug en wissel je het om voor een ander werk dat je mooi vindt. Wil je ook echte kunst aan de muur? Check de video en ontdek het Kunst centrum Haarlem.

Kunst centrum Haarlem

Nieuwe leners kunnen 1 maand gratis kunst lenen (actie loopt t/m 1 maart 2019)
NIEUWSGIERIG? Bekijk de collectie digitaal.

Kunst centrum Haarlem sinds 1971

Kunst centrum Haarlem werd in maart 1971 als Stichting Beeldende Kunst Kennemerland geopend. Oprichtster Jannie Sipkes startte de SBK vanuit het idealistisch oogpunt om beeldende kunst bij de mensen thuis te brengen. Het concept ontstond vanuit hobby, maar snel bleek deze tweede SBK – na Amsterdam – ook in Haarlem een gouden formule te zijn.

Inmiddels omvat de brede en gevarieerde kunstcollectie van professioneel beeldend kunstenaars 8.000 kunstwerken en specialiseren zich steeds meer in toegepaste kunst en design. Het doel om kunst voor een betaalbare prijs bij de mensen thuis brengen, is al die jaren onveranderd gebleven. Tegenwoordig werkt de SBK onder de naam Kunst centrum Haarlem, KUNST en design in alle facetten in het centrum van Haarlem.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here