Kunst centrum Haarlem en Van Duivenboden Interieur zijn een samenwerking aangegaan. De samenwerking betreft een wederzijdse uitwisseling tussen beeldende kunst en designmeubelen en advisering hierover. Op de eerste verdieping van het kunstcentrum heeft de winkel een interieur met kunst uit het Kunst centrum.

Logische stap

Het doel van de samenwerking is om elkaars klantgroepen praktisch te informeren over de mogelijkheden van kunstuitleen en de aanschaf van designmeubelen. “Het is een logische stap,” aldus Mike van Duivenboden, “onze klanten laten zich graag door ons adviseren op het gebied van designmeubelen en vaak willen zij ook iets hebben voor aan de muur.” “Bovendien,” vult Marina Raymakers (directeur Kunst centrum Haarlem) aan, “zitten wij praktisch tegenover elkaar in een aantal panden aan de Gedempte Oude Gracht, interactie op meerdere fronten is dus heel gemakkelijk.”

Kunst en interieur gaan samenwerking aan

De twee Haarlemse bedrijven verwachten dat de samenwerking van positieve invloed is op het genereren van een bredere bekendheid van designmeubelen en de mogelijkheden van kunstuitleen en aankoop. De interieurwinkel is al vanaf 1921 actief in de Haarlemse binnenstad. De winkel heeft meer dan achthonderd vierkante meter tot haar beschikking in een aantal eeuwenoude herenhuizen.

Kunst centrum Haarlem is in maart 1971 als Stichting Beeldende Kunst Kennemerland geopend. Oprichtster Jannie Sipkes startte de SBK vanuit het idealistisch oogpunt om beeldende kunst bij de mensen thuis te brengen. Het concept ontstond vanuit een hobby, maar al snel bleek deze tweede SBK na Amsterdam ook in Haarlem een gouden formule te zijn.

Inmiddels omvat de brede en gevarieerde kunstcollectie van professioneel beeldend kunstenaars achtduizend kunstwerken en specialiseren wij ons steeds meer in toegepaste kunst en design. Het doel, kunst voor een betaalbare prijs bij de mensen thuis brengen, is al die jaren onveranderd gebleven.

Meer Haerlems Bodem? Lees hier over de nieuwe Haarlemse fee.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here