Het Afvalhelal, de Frikanvlam of het Vuilnismeisje zijn allemaal kunstwerken van… afval. De afgelopen weken hebben kinderen van Kinderopvang Op Stoom al het vuil zelf verzameld en vervolgens kunst van zwerfafval gemaakt. De werken worden vanaf vrijdag 3 januari tentoongesteld in Heemstede.

kunst van zwerfafval

kunst van zwerfafval

Het was een drukte van belang de afgelopen weken in Haarlem en omstreken. Gewapend met afvalgrijpers en afvalzakken verzamelde kinderen van maar liefst 18 BSO’s van Op Stoom zwerfafval. De opruimacties leverden veel zakken met afval op. Maar nog meer verbazing. Van het afval maakten de kinderen dankbaar gebruik en creëerden uiteenlopende kunstwerken zoals het Afvalheelal, de Frikanvlam, het Vuilnismeisje en nog 32 kunstzinnige creaties. 

Goed doen voor onze groentjes

Linda Blankhorst, Directeur bij Op Stoom: “Een gezonde en leefbare aardbol doorgeven aan kinderen begint met geloven dat alle beetjes helpen. Dat je ook met kleine acties het verschil maakt. Daarom betrekken we kinderen bij het aanpakken van zwerfafval. Een stukje bewustwording over hoeveel we eigenlijk consumeren en zomaar op straat gooien. Bovendien geven we met dit project afval een tweede leven. 

kunst van zwerfafval

Officiële opening pop-up museum 

De officiële opening van de expositie in het pop-up museum, is op vrijdag 3 januari om 12:30 uur. Het hele weekend zijn er van 9:30 tot 16:30 uur rondleidingen, workshops en (live)muziek.   

Locatie: Plein 1, Julianaplein 1 in Heemstede. Meer Haerlems Bodem? Check hier de beste artikels uit 2019.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here