Zaterdag 30 maart 2019 gaat het eindelijk gebeuren, dan opent kunstcollectief BHAMD! om 15.00 uur officieel de deuren van de nieuwe pop-up-art-galerie aan de Grote Houtstraat 116 in Haarlem. Iedereen is van harte welkom.


Bam, nieuw kunstcollectief BHAMD!

BHAMD! is een nieuw kunstcollectief dat een antigeluid wil zijn op de gevestigde orde van ‘ons kent ons’, de reguliere musea, de gelikte galeries met exposities van de al bekendere kunstenaar en de hoge commissies die door de tussenhandel wordt gevraagd. BHAMD! wil laten zien dat het ook anders kan, dat kunst toegankelijk, zichtbaar en betaalbaar kan zijn voor iedereen. Met BHAMD! krijgt Haarlem, schilderstad bij uitstek, er een unieke art scene bij.

Met de laagdrempelige pop-up-galerie, dat tevens dienstdoet als atelier, biedt BHAMD! een podium van 400 m2 voor de (nog) onbekende kunstenaar. Naast expositie van eigen werk zal er in de toekomst ook werk van anderen geëxposeerd kunnen worden. Verder zijn er ideeën voor inloop-workshops, lezingen en het vertonen van art-films.

BHAMD! is kunst en kunst is tegenspraak: tegenspraak van de geest, de samenleving, van stilte, lawaai en ‘ons kent ons’. Kunst is tijdloos, zoals ook de makers, de latere starter, en dat zijn wij: Roel Ebbinge (fotografie), Berit Walbeek (tekenen, 3D), Maartje Kemme (schilderen, mixed media), Leo Dooren (schilderen, tekenen, 3D), Sam den Das (fotografie, schilderen), Willem van den Berg (schilderen) en Maud Ramaekers (schilderen, mixed media, 3D).

BHAMD! is een acroniem van de steden van de oprichtende leden: Haarlem, Amsterdam, Alkmaar en Den Haag, waarbij de B staat voor beeldende kunst. De initiatiefnemers studeren aan de Kunstacademie Haarlem/Leiden (met uitzondering van Roel, die is autodidact).

kunstcollectief BHAMD!

Kunst is tegenspraak

Van de geest

Van de samenleving

Van stilte en lawaai.

Kunst is kritisch, spiegelt en houdt ons scherp.

Een evenwichtige samenleving ontstaat

door autonome oordeelsvorming zonder restricties.

Kunst houdt hoop, autonomie en tegendruk levend.

In tijden van tegenslag wordt kunst gemaakt als tegenspraak.

Daarom moet kunst toegankelijk zijn voor iedereen.

Zonder restricties. Zonder ‘ons kent ons’.

Vandaar BAHMD!

Meer informatie vind je op hun Fbookpagina en voor nog meer Haerlems Bodem check je hier de Podcast nr. 20.

1 REACTIE

  1. Beste galeriehouder,
    Wij waren vandaag in jullie gallery en troffen daar een werk aan van Mariska Duikersloot, langwerpig, oranje, blauwgroen met palmen. Ik nam haar kaartje mee in de veronderstelling dat ik dat werk op haar website kon vinden, maar helaas stond dit werk er niet op. Kunt u mij een foto mailen van dit werk, de afmetingen gen en de prijs?
    Vast bedankt, groet, Bert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here