In het raadhuis van de gemeente Haarlemmermeer komt een bijzondere kunstexpositie. Natuurlijk, elk kunststuk is al bijzonder, maar in dit geval is het verhaal erachter extra opvallend. De kunstenaars zijn mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Zij kunnen dus via kunst hun creativiteit benutten en participeren in de samenleving.

kunstexpositie Haarlemmermeer

kunstexpositie Haarlemmermeer is samenwerken

Werkdag is een regionaal werkbedrijf voor deze specifieke participanten. De gemeente Haarlemmermeer werkt samen met dit bedrijf, en een aantal burgers werk er. Reden voor de gemeente om het raadhuis een paar weken beschikbaar te stellen voor de kunstwerken die zijn gemaakt. De werken bestaan uit tekeningen, schilderijen en keramiek producties.

kunstexpositie Haarlemmermeer
kunstexpositie Haarlemmermeer

De expositie is in de centrale ontvangsthal van het raadhuis van Haarlemmermeer in Hoofddorp. Van 4 tot en met 18 juli kun je er terecht tijdens de normale publieksopeningstijden van het raadhuis. De expositie maakt een tour door de regio. In de afgelopen periode was deze in Heemstede. Na Hoofddorp volgt een derde locatie. De kunststukken zijn overigens ook te koop in de Winkel van Juffrouw de Bonte in Cruquius. Wil je werken lenen? Dat kan ook. Mail dan Sharon Zaal (sharon.zaal@werkdagbv.nl). Meer informatie over dagbesteding en werk op de website werkdagbv.nl.

Krijg je geen genoeg van Haerlems Bodem? Lees dan hier het artikel over Xavier Rudd in Caprera.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here