Kunstexpositie Jeroen van der Most: in restaurant Olivijn is afgelopen weekend de expositie ‘Kunst over menselijke verlangens’ geopend. In de expositie van Jeroen heeft hij schilderijen met data, algoritmes en Artificial Intelligence gemaakt. In zijn kunst komt menselijke creativiteit samen met hyperintelligente computersystemen. De expo is tot en met 21 juni te zien in restaurant Olivijn.

Ultiem menselijke verlangen: vrijheid

Geïnspireerd door de gelaagde gerechten van chef Menno Post van restaurant Olivijn, maakte Jeroen van der Most een serie kunstwerken over menselijke verlangens. In de schilderijen met fantasiegerechten bestaat het één altijd uit het ander. Basale menselijke behoeftes rond eten en genot gaan over in duistere fantasieën in een explosie van creativiteit en zelfontplooiing. De schilderijen, waaronder enkele van zijn meest recente werken, gaan over misschien wel het ultieme menselijke verlangen: vrijheid. Van Der Most werkte ruim vier jaar aan de tentoongestelde kunstwerken.  Het werk van de kunstenaar was eerder te zien in onder meer dagblad Trouw, The Art Newspaper, in het televisieprogramma Tegenlicht, op NRC.nl en op de Amsterdamse KunstRAI en AAF Hong Kong.

Kunstexpositie Jeroen van der Most

Naast de expo van Jeroen van der Most is er ook de tentoonstelling ‘Eros & Psyche’ van Sabrina Tacci. Deze is nog tot eind januari te bezoeken in Galerie Olivijn op de eerste etage. Olivijn is een kruisbestuiving van het echtpaar Menno Post en Saskia de Wal Post. Hij is chef en zij  fotogaaf, dat leidde tot topgastronomie en kunst in een prachtig rijksmonument in het centrum van Haarlem. Het restaurant is bekroond met een Michelinster en bevindt zich op de begane grond. De galerie op de eerste etage toont kunst van verschillende regionale kunstenaars.

Nog meer kunst op Haerlems Bodem? Zie hier de video die we samen met NH nieuws maakten over twee kunstenaars die kunstverspilling tegengaan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here