Van 30 oktober tot en met 1 november vindt de 30ste editie van de Kunstlijn plaats. ‘Goud’ is het thema van deze jubileumeditie van de jaarlijkse manifestatie voor hedendaagse kunst. In Haarlem en omliggende gemeenten stellen 300 kunstenaars hun deuren open voor het publiek. Kunstlijn 2015 zorgt voor een stad vol feestelijke openingen, verrassende exposities en bijzondere presentaties.

Kunstlijnweekend met ‘gouden’ randje
Op vrijdag 30 oktober vindt vanaf 19.45 uur de opening plaats in de Grote of St. Bavokerk, waarna Ann Demeester, directeur Frans Hals Museum, Jack van der Hoek, wethouder Cultuuren Joke Breemouer, directeur Kunstlijn, in de Vishal het officiële startschot geven.

Affiche Kunstlijn Haarlem 2015

Kunstlijnweekend
Het gehele Kunstlijnweekend staat in het teken van hedendaagse kunst en nieuwe ontwikkelingen daarbij. Diverse galeries, musea, ateliercomplexen en kunstenaarscollectieven doen mee. In De Vishal is een overzichtstentoonstelling van alle deelnemende kunstenaars te bezichtigen. In het Provinciehuis kan het publiek de tentoonstelling ‘Buitengaats’ bezoeken, een beeldende weergave van de IJmond. In de Lichtfabriek is er de expositie i WONDER i WANDER met installaties, films, schilderijen en dansperformances en op zondag Bring Your Own Beamer (BYOB), een experiment met filmtechniek, animatie en projectie. Ook de talloze ‘kleinere’ tentoonstellingen zijn de moeite waard, zoals die van Rutger van der Tas, winnaar van de AVROTROS Van Gogh wedstrijd, bij Muys Kantoorboekhandel. Nieuw dit jaar is de Rebup Kunstlijn, waar Haarlemse pubers onder meer bij V&D en een groot aantal andere winkels hun kunstzinnige kwaliteiten laten zien. Kortom, de Kunstlijn biedt voor iedere belangstellende een bruisend en divers programma.

Kunstlijnhart_2015-21-oktober-definitief-page-001-1

Overzicht en routekaart
De speciale Kunstlijnbijlage met handige plattegrond verschijnt op 27 oktober in het Haarlems Dagblad en is gratis verkrijgbaar in De Vishal en bij de VVV. Naast de vertrouwde plattegrond met daarin alle deelnemende kunstenaars, biedt de Kunstlijn ook een aantal kant-en-klare wandel- en fietsroutes. Toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/kunstlijn.haarlem of www.kunstlijnhaarlem.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here