Kunstlijn 2018 is van 2 t/m 4 november. In deze drieëndertigste editie is ‘Omzien naar nu’ het thema van deze jaarlijkse manifestatie voor hedendaagse kunst. In de Sociëteit Vereeniging geven de wethouder Cultuur, Marie-Thérèse Meijs en Joke Breemouer, directeur Kunstlijn, het officiële startschot. Dat doet zij samen met de rappende broers Dos Hermanos. 

Aanleiding

De grote tentoonstellingen in het Teylers en het Frans Hals Museum zijn aanleiding geweest voor de keuze van het thema. Waar kijk je naar als je naar kunst kijkt? Zit er verschil in het kijken op dit moment of tien minuten geleden? Hoe zit het met iets dat vier of vijf eeuwen geleden is gemaakt? Met andere woorden: is kunst kijken tijdloos?
Wil jij alvast warmdraaien voor Kunstlijn 2018. De overzichtstentoonstelling is dit jaar te zien in Kunst centrum Haarlem aan de Gedempte Oude Gracht 117-121 van zaterdag 27 oktober tot en met zaterdag 17 november.

Gevarieerd programma

Het gehele Kunstlijnweekend staat in het teken van hedendaagse kunst en ontwikkelingen daarin. Het evenement biedt iedere belangstellende een gevarieerd programma.

Kunstlijn 2018

Kunstlijn 2018 Haarlem

Vele open ateliers vormen als vanouds de basis van de Kunstlijn 2018. Maar ook diverse galeries, musea, broedplaatsen en kunstenaarscollectieven doen weer mee. Er zijn special samengestelde tentoonstellingen te zien in het Stadhuis (Marianne Lammersen en Maartje Blans), het Provinciehuis (Fisherman & Friends) en het Stedelijk Gymnasium (kunstenaars en leerlingen met mixed media). De Kloostergangen vinden hun oorsprong van stilte en bezinning en in Museum Haarlem is de apotheose te zien van de KinderKunstroute met tentoonstelling Meesters in Wording. De Waarderpolder biedt op verschillende locaties een verrassend programma en ook omliggende gemeenten hebben uiteenlopende tentoonstellingen, zoals bijvoorbeeld in het Stadhuis Velsen, die voor het eerst meedoet als Kunstlijn-locatie.

Plattegrond

De plattegrond van de Kunstlijn 2018 is te vinden in de Kunstlijner, een viertig pagina’s tellende krant van Kunstlijn Haarlem. De Kunstlijner kan voorafgaande aan en tijdens het Kunstlijn-weekeinde gratis worden afgehaald bij Kunst centrum Haarlem, de VVV en vele andere Kunstlijn-locaties. Ook staat de plattegrond in het katern Vrij, dat op zaterdag 27 oktober verschijnt in het Haarlems Dagblad. Wil je weten welke kunstenaars acte de présence geven: check dit artikel.

Uitgebreide informatie over het aanbod tijdens de Kunstlijn is te vinden op Facebook en op www.kunstlijnhaarlem.nl.

Toegang is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here