Altijd al een kijkje willen nemen bij een kunstenaar in zijn atelier? Of wil je de nieuwe Galerij Bakenes met de tentoonstelling ‘en nu?’ bekijken? Oftewel, houd jij van kunst? Dan ga jij aankomend weekend volop genieten van Kunstlijn Haarlem 2019!

Kunstlijn Haarlem 2019

Dit weekend vind alweer de 34e editie van Kunstlijn Haarlem plaats. Zaterdag 2 en zondag 3 november kan je je hart weer ophalen aan kunst in Haarlem. Er doen onwijs veel galeries, kunstenaars en locaties mee in Haarlem. Als je de kaart bekijkt zijn er maar liefst 224 locaties waar je langs kan gaan! Haerlems Bodem helpt je graag kiezen uit dit oerwoud en geeft je vijf tips die de moeite waard zijn! Dus trek je jas aan en bezoek Kunstlijn Haarlem 2019 aankomend weekend.

Kunstlijn Haarlem 2019

Tip één: Galerie Olivijn

Neem eens een kijkje bij Galerie Olivijn. Je denkt waarschijnlijk Olivijn? daar kan je toch eten? Surprise! Saskia de Wal-Post heeft op de eerste etage een galerij gevormd waar regionale kunstenaars een expositie kunnen vormen. Tijdens de Kunstlijn Haarlem is het thema bij Galerie Olivijn ‘een ode aan de Haarlemse vrouwelijke kunstenaars’. Dus laat je verrassen in deze bijzondere galerie.

Tip twee: Galerie A Casa

Met de komst van de donkere dagen is wat extra gezelligheid en licht altijd welkom. Laat je inspireren bij Galerie a Casa. In een huiselijke sfeer wordt er een bijzondere collectie bestaand uit (bloemen)vazen en bijzondere verlichting tentoongesteld.

Kunstlijn haarlem 2019

Tip drie: Fotostudio Burgwal

Liefhebbers van fotografie? Haal dan je hart op bij de expositie van Fotostudie Burgwal. Maar liefst acht fotografen stellen tijdens de Kunstlijn Haarlem het werk wat zij maken tentoon. Zo zijn er landschap- en architectuurfoto’s te zien, maar ook foto’s van kinderen en bloemen. Laat je vooral verrassen door de diversiteit van deze acht fotografen.

kunstlijn haarlem 2019

Tip vier: De DAKKAS

In De DAKKAS is ook een bijzondere fotocollectie van Daan Ruijter te zien. In deze foto’s spelen zowel mens als natuur de hoofdrol. Met foto’s die een alledaagse situatie lijken te schetsen wil Daan de kijker aan het denken zetten. Want is de verstedelijkte ruimte onze nieuwe ‘natuurlijke’ omgeving geworden? Ervaar zelf deze expositie en denk na over deze vraag bij De DAKKAS.

Tip vijf: Kweek Design

Tijdens de expositie Verborgen Schatten daagt Kweek Design acht Haarlemse kunstenaars en sieradenontwerpers uit om een duurzaam sieraad te ontwikkelen. Sieradenontwerper Merel Slootheer heeft bijvoorbeeld sieraden gemaakt met gejut strandafval. Het gejut strandafval is geplaatst in een apparaat van Juttersgeluk wat het strandafval omsmelt. Daarnaast kan je ook iets heel bijzonders doen, namelijk parels vilten van haar van je huisdier!

Zijn de bovenstaande vijf tips niet in jouw interesse veld? Start dan bij de expositie van het Kunstcentrum Haarlem. In de expositieruimte van Kunstcentrum Haarlem kan je kleinere werken van een groot aantal deelnemers van de Kunstlijn aanschouwen. Als je weet wat jij interessant en mooi vindt kan je zelf je eigen kunstroute bepalen met alle informatie op kunstlijnhaarlem.nl.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here