Van 3 tot en met 5 november vindt de 32ste editie van Kunstlijn Haarlem plaats. ‘Zichtbaarheid’ is dit keer het thema van deze jaarlijkse manifestatie voor hedendaagse kunst. Het officiële startschot wordt vrijdag 3 november om 20.00 uur gegeven in de Sociëteit Vereeniging. Jur Botter, wethouder Cultuur, stadsdichter Willemien Spook en Joke Breemouer de directeur van de Kunstlijn zorgen voor de aftrap van een kunstzinnig weekend. Na de opening gaat de Nacht van de Kunst van start en wordt de avond afgesloten met een feest in de Sociëteit Vereeniging tot in de late uurtjes.

Kunstlijnweekend

Het gehele Kunstlijnweekend staat in het teken van hedendaagse kunst en de ontwikkelingen daarin. Het evenement biedt belangstellende een gevarieerd programma. De vele open ateliers vormen als vanouds de basis van de Kunstlijn. Maar ook diverse galeries, musea, broedplaatsen en kunstenaarscollectieven doen weer mee. Zo is in de Gravenzaal van het Stadhuis een speciaal voor de Kunstlijn Haarlem ontwikkelde installatie van Margot Berkman te zien. In de monumentale aula van het Stedelijk Gymnasium wordt een spannende combinatie van schilderijen, objecten, installaties en videokunst getoond. Museum Haarlem is een samenwerking aangegaan met Museum Het Dolhuys en laat in de tentoonstelling ‘Nieuwe Meesters’ werk zien van outsider artist Ron Cornet.

de Nacht van de Kunst

Tijdens de Nacht van de Kunst op vrijdagavond zijn er een locaties speciaal voor de Kunstlijn Haarlem geopend. Onder andere Het Kunstcentrum Haarlem, de Sociëteit Vereeniging, de winkels in de Schagchelstraat en de Roze Kunstlijn zijn tijdens de avonduren te bezoeken. De overzichtstentoonstelling is dit jaar te zien in Kunst centrum Haarlem aan de Gedempte Oude Gracht en langer dan gebruikelijk, namelijk tot en met donderdag 16 november.

Kunstlijn Haarlem

 

Plattegrond en Info Kunstlijn Haarlem

De papieren plattegrond van de Kunstlijn is te vinden in het speciale 12 pagina’s tellende Kunstlijn-kunstkatern van het Haarlems Dagblad, dat op 1 november verschijnt. De digitale versie is te vinden op de website van de Kunstlijn. Gratis losse exemplaren van de plattegrond kunnen voorafgaande en tijdens het Kunstlijn-weekeinde worden afgehaald bij het Kunst centrum Haarlem, de VVV, de Kloostergangen en de Vishal. Uitgebreide informatie over het aanbod tijdens de Kunstlijn is te vinden op de Facebook pagina en de website.

Kunstlijn Haarlem 3, 4 en 5 november | Haarlem en omstreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here