Carina Riezebos, Sjoerd Buisman (kunstenaars), popgroep Rilan & the Bombardiers, cabaretduo Veldhuis en Kemper en culturele duizendpoten Koen van der Wel en Eline Schmidt zijn de vijf kanshebbers voor De Olifant 2018, de kunst- en cultuurprijs van Haarlems Dagblad/IJmuider Courant. Volgens de jury hebben zij een bijzondere bijdrage geleverd aan het cultuurklimaat in Kennemerland. Check hier de genomineerden en stem!

De genomineerden voor De Olifant 2018

De Olifant 2018

Carina Riezebos

Carina Riezebos is industrieel vormgever in glas, kristal en aluminium en timmert internationaal aan de weg. Vanaf 2009 is Carina hoofd designer bij Royal Leerdam Crystal.

De Olifant 2018

Sjoerd Buisman

Sjoerd Buisman volgde een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam (1965-1967) en bij Ateliers ’63 in Haarlem. Hij werkte als docent aan de academie in Rotterdam, de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in ’s-Hertogenbosch en Arnhem.

De Olifant 2018

Rilan & The Bombardiers

Rilan & the Bombardiers is de Haarlemse band die gekenmerkt wordt door zijn eclectische stijl van pop, funk, rhythm-and-blues, oftewel ’rock ’n soul’.

De Olifant 2018

Veldhuis & Kemper

Het succesvolle cabaretduo Veldhuis & Kemper heeft in het theaterseizoen 2016 – 2017 een jaar lang solo gewerkt en hele succesvolle producten afgescheiden.

De Olifant 2018

Koen van der Wel en Eline Schmidt (KOEL)

KOEL is een initiatief van Koen van der Wel (Driehuis) en Eline Schmidt (Velserbroek). Met KOEL Creative Productions hebben ze een duidelijk doel: mensen verbinden via muziek en theater.

Jury en Uitreiking

De jury van De Olifant 2018, bestaande uit Jaap Lampe, directeur Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem, Paula Schavemaker, voormalig hoofd marketing & sponsoring Stadsschouwburg Velsen, Willemijn Faber, mede-oprichter van kunstinitiatief Artvark en Leontien van Engelen, kunstredacteur van deze krant, kiest de winnaar van de juryprijs. Burgemeester Jos Wienen reikt de prijzen op maandag 4 juni uit op een feestelijke avond vol verrassende optredens in de Philharmonie. Er is een publieks- en een juryprijs, beide goed voor de Olifantsculptuur en 1500 euro.

Klik op de link om te stemmen op de genomineerden. 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here