Op de Veronicaschool stond kunst de afgelopen weken centraal. Hoogtepunt van het project was een kunstfeest op 1 april, voor de kinderen en hun families. De hele school veranderde deze dag in een museum. Nu heeft de school een eigen kunstroute georganiseerd.

Veronicaschool

De Veronicaschool kunstroute

Om nog meer mensen te laten genieten van de prachtige werken, is een deel van de kunst die leerlingen hebben gemaakt tot 25 april te bewonderen op een kunstroute in de Spaarnwouderstraat. De schoolbrede projectweken heeft de school in samenwerking met het Frans Hals Museum, HART Haarlem, het Noord-Hollands Archief en met inzet van veel creatieve ouders georganiseerd. In de vijf weken waarin op de hele school, van kleuters tot bovenbouw onder meer werd geschilderd, getekend, geboetseerd en gemusiceerd, zijn allerlei kunstwerken ontstaan.

De werken die in de Spaarnwouderstraat te zien zijn, zijn geïnspireerd op Rembrandt, Wassily Kandinsky en Pablo Picasso. Negen ondernemers hebben hun etalages beschikbaar gesteld, zoals Hello I’m Local, kapper Do, keramiste LiLo Keramiek en Cutting the Cake. Alle ouders die betrokken zijn bij het project, doen ook enthousiast mee.

Lang leve Rembrandt

Op de kunstroute is onder meer het schilderij ‘De elektronische les van Dr. Joris’ te zien. Het werk is geïnspireerd op de anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp en samen door de 76 bovenbouwleerlingen van de school geschilderd. Het schilderij doet mee aan de prijsvraag ‘Lang leve Rembrandt’ van het Rijksmuseum Amsterdam. Als het schilderij bij de winnende werken hoort, mag het deze zomer van de Spaarnwouderstraat naar het Rijksmuseum verhuizen.

Neem snel een kijkje en bewonder alle kunstwerken die de leerlingen van alle leeftijden hebben gemaakt. Wil je meer Haerlems Bodem? Check dan deze video vol vette uitgaanstips!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here