De georganiseerde kunstveiling om het Houtfestival te steunen was een groot succes! Zaterdagavond (7 april) stelden negentien kunstenaars hun werk ter beschikking en haalden veel geld op. Hierdoor wordt een 33e Houtfestival editie mogelijk gemaakt. 

Kunstveiling

In een vol JelTes Lokaal gingen in totaal dertig kunstwerken onder de hamer. De avond werd geopend door Haarlemse singer/songwriter PYN, waarna de veiling van start ging. Veel van de negentien deelnemende kunstenaars waren persoonlijk aanwezig om  toelichting te geven op hun kunstwerk. Onder de leiding van veilingmeester Hans Vos werd er flink geboden. In totaal werd ruim 3.000 euro ingezameld op deze bijzondere avond. De meest gewilde stukken bleken werken te zijn van Piet Zwaanswijk, Harmen Duyvis en Jan Heijer.

kunstveiling Houtfestival

Financiering

De opbrengst van de veiling wordt gebruikt voor de 33e editie van het Houtfestival. Het vinden van voldoende financiering is de laatste jaren erg moeilijk. Gelukkig zijn er genoeg inkomsten gevonden om in 2018 een spetterende editie neer te zetten. Binnenkort zullen de eerste namen van de line-up bekend gemaakt worden.

tafeltje

Houtfestival 2018!

Op het Houtfestival laten jong en oud, hip en chique zich maar al te graag verrassen door wat ze nog niet kennen. De culturele ontdekkingstocht reist de hele aardbol over, gewoon gratis in onze Haarlemmerhout. (Inter)nationale topklanken, beelden, smaken en verhalen smelten er samen in een heerlijk ongedwongen sfeer. In 2018 vindt het Houtfestival op zaterdag 16 en zondag 17 juni plaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here