Goed nieuws voor kunstliefhebbers. Na een succesvolle eerste editie in 2018 is er zondag 14 april een nieuwe kunstveiling ter ondersteuning van het Houtfestival. Tussen vijf en zeven gaan maar liefst dertig kunstwerken onder de hamer in Platform voor de kunsten 37PK, op het Groot Heiligland 37.

Kunstveiling

Één maal… ander maal…

De kunstveiling zal worden begeleid door veilingmeester Jan Heijer, die de grote diversiteit aan kunstwerken verkoopt. De werken zijn geschonken en gedoneerd door lokaal bekende en minder bekende kunstenaars, en particulieren. Ben jij op zoek naar een klein schilderijtje voor aan de muur of juist naar een gigantisch sculptuur? Er is voor ieder wat wils. Grote werken, kleine werken, zowel van bekende als van mysterieuze kunstenaars. Er is teveel om op te noemen.

Kunst is leuk, maar neem er een drankje bij

Je kan ook voor de veiling een kijkje te nemen naar het uitgebreide aanbod. Alle werken zijn in 37PK te zien op vrijdag 12 en zaterdag 13 april van een uur tot vijf uur ’s middags. Op zondag 14 april gaat de veiling officieel van start en kan je onder genot van een drankje voor een minimum bedrag van vijfentwintig euro bieden op je favoriete kunstwerk. Wat het maximum wordt? Dat bepaalt het publiek. Voor je het weet heb je voor een prikkie een meesterstuk te pakken. Een deel van de opbrengsten komt ten goede van het Houtfestival op 15 en 16 juni, later dit jaar. Kom dan ook langs op zondag 14 april en bied onder het genot van een drankje mee op je favoriete kunstwerk.

Geen kans om te komen kijken? Op de onderstaande website staan alle werken op een rijtje: houtfestival.nl. Voor nog meer kunst en cultuur op Haerlems bodem check je het artikel over Nieuw kunstcollectief BHAMD!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here