Het Houtfestival zit niet stil dit jaar. Geïnspireerd door de culturele ontdekkingsreis van het Houtfestival hebben lokale kunstenaars hun artistieke vrijheid aangewend en werk ter beschikking gesteld voor een veiling, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het Houtfestival. Zaterdag op 7 april is het zover! In de meest kunstzinnige straat van Haarlem, bij JelTes Lokaal, vindt de kunstveiling plaats en kun je bieden op verschillende kunstwerken van bekende en onbekende kunstenaars. 

Kunstveiling

De kunstveiling wordt voor het eerst georganiseerd. Het initiatief komt vanuit Het Houtfestival die met deze veiling zowel ervaren als beginnende kunstenaars wilt steunen en de gelegenheid wilt bieden om zichzelf te laten zien. Iedere kunstenaar, van professional tot aan amateur, kon zichzelf aanmelden om hier deel vanuit te maken. Katja Keesom, marketing coördinator van Het Houtfestival, vertelt wat we kunnen verwachten. “Op deze avond heb je de kans om op één plek het  werk van verschillende kunstenaars te zien en nieuwe werelden te ontdekken.” Op 10 maart ging de expositie open, om iedereen vooraf de kans te geven om rustig de kunstwerken te bewonderen. Zo kon je dus al weken van te voren besluiten waar je aanstaande zaterdag op wil gaan bieden. Deze kijkdagen zijn bijna voorbij en al snel kun je één van de kunstwerken meenemen naar huis.

Eenmaal, andermaal, verkocht! Kunstveiling voor Houtfestival
Skywool – Thomas van der Velden

Met een borrel erbij…

Er zullen dertig bijzondere kunstwerken van negentien verschillende kunstenaars geveild gaan worden. Er wordt werkelijk van allerlei verschillende stijlen kunstwerken aangeboden. Je kunt bieden op fotowerken, intrigerende stukken, hele grote bonte schilderijen tot aan kleine kunstwerken, prachtige kleurrijke vrolijke objecten van Ap Esenbrink, zwartwit rock&roll werk van Piet Zwaanswijk, glitchart van David Vijsma of op een mooie bloemen tafeltje van Jan Heijer. “Hans Vos is de veilingmeester en die weet er altijd wel een mooie show van te maken.”, vult Keesom enthousiast aan. “Het wordt een gezellige avond, interactief, met een borrel erbij. In drie rondes zal Hans alle werken onder de hamer laten komen en zal iedereen de kans krijgen om te bieden op het kunstwerk dat ze leuk vinden.”

Eenmaal, andermaal, verkocht! Kunstveiling voor Houtfestival
Hard Rock Hand – Piet Zwaanswijk
Eenmaal, andermaal, verkocht! Kunstveiling voor Houtfestival
Leo Dooren

Verrassingstuk

Erg spannend is het laatste stuk. Dat wordt een verrassing. We konden er helaas weinig over loskrijgen, maar kregen wel het idee dat het nog wel eens een mooi stuk kan zijn van een oude bekende, die we allemaal hartelijk hebben gewaardeerd. Kun je ook niet wachten en wil je meer weten over het verrassingstuk? Houd de facebook pagina in de gaten. Er zal iedere dag een stukje van de schilderij gepost worden. De veiling start om 19:00. Op houtfestival.nl/kunstveiling/ kun je kijken welke stukken in welke rondes geveild worden. Hou daar rekening mee en zorg dat je op tijd bent en grijp de gelegenheid bij de haren. Kom langs, bied mee en verrijk je huis met een uniek kunstwerk!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here