Het Kweekcafé biedt een leuk programma tijdens de eerste editie van The Impact Days vanaf 22 november in Haarlem. Documentairemaker Benny Vink geeft bijvoorbeeld een inspiratie sessie. Ook is er een pop-up Impact Markt waar bezoekers kunnen kennismaken met ondernemers en initiatiefnemers die ieder op een eigen manier impact willen maken.

The Impact Days

The Impact Days is drie dagen in het jaar waarin Nederland sociaal ondernemerschap ontdekt, viert en versnelt. Tijdens inspirerende evenementen in meer dan tien steden door het hele land worden alle plekken zichtbaar gemaakt waar gebouwd wordt aan een duurzame en eerlijke wereld. Haarlem doet dit jaar voor het eerst mee op meer dan vijftien locaties verspreid over de hele stad.  

Kweekcafé Impact Days

Kweekcafé

Bij steeds meer ondernemers draait het naast het runnen van een gezonde winstgevende onderneming steeds vaker om de impact die je met je onderneming kunt maken. Zo is het Kweekcafé ontstaan vanuit de wens een plek te creëren voor ontmoeting en inspiratie op het gebied van
duurzaamheid en circulaire economie. Het Kweekcafé wil met het aanbod van eten en drinken, programmering en de winkel, gasten op een laagdrempelige manier inspireren. Kortom, in het Kweekcafé kweken ze bewustwording.

Programma Kweekcafé

22 november start de inspiratiesessie met verhalen en filmfragmenten. filmmaker Benny Vink van PUUR MEDIA komt vertellen over zijn ervaringen als documentairemaker en laat hij fragmenten zien uit zijn werken. Al bijna tien jaar maakt hij films en doceert hij. Hij vertelt over hoe hij tot het besluit is gekomen om met behulp van zijn documentaires impact te maken en hoe je, want hier is hij van overtuigt, ook films puur en duurzaam kunt maken.
17:00 – 20:00 uur
Kosten: € 7,50 p.p. (incl. een welkomstdrankje en een vegetarische hap)
Meld je vóór 18 november aan door te mailen naar info@kweekcafe.nl ovv SOCIAL IMPACT DAYS

Duurzaamheidsloket

Iedere vrijdagmiddag kun je in het Kweekcafé vanaf 14:00 uur terecht bij het Duurzaamheidsloket met vragen over hoe je je huis kunt verduurzamen. Het Duurzaamheidsloket is een initiatief vanuit de afdeling Groene Mug van de gemeente Haarlem en wordt gerund door enthousiaste en ervaren vrijwilligers die meteen voor een gezellige sfeer zorgen in het café.

Inspiratie

Laat je op 23 november van 11:00 uur tot 16:00 uur inspireren door ondernemers die met hun product of initiatief impact willen maken. Hoe maken zij impact, wat drijft hen, hoe zorgen ze voor een financieel ‘duurzame’ onderneming? Je kan kennismaken en in gesprek gaan met o.a.:
Christian Baptist van Perfect Earth (mobiele games voor kinderen), Gabriela Telleria van Vitaal architectuur (Biobased architectuur, Biomimicry en Biophilia) en Joline Klinkenberg van Schaar zoekt Haar (holistische haarstyliste). Wil je ook op 23 november het podium pakken neem dan contact met op met het Kweekcafé via info@kweekcafe.nl.
Houd de website in de gaten voor updates www.kweekcafe.nl

Meer Haerlems Bodem? Check hier HB de Podcast Politics met wethouder Merijn Snoek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here