Stichting La Voix presenteert van 2 november t/m 24 november vijf voorstellingen van Poulenc/Cocteau’s kameropera La Voix Humaine. Die wordt gezongen en gespeeld door sopraan Michelle Mallinger, pianist Hans Schellevis en regisseur Hans Nieuwenhuis. Een opera in reprise, die in 2016/2017 met veel lof werd ontvangen binnen en buiten Nederland.

La Voix Humaine mét gastspreker Tom de Haan

Er zijn vijf voorstellingen van Poulenc’s opera, ‘La Voix Humaine.’ Bij de twee voorstellingen in Haarlem (in de Pletterij) is Stadsdominee Tom de Haan gastspreker en daar is HB best trots op hij is immers ook columnist bij Haerlems Bodem. La Voix Humaine (De menselijke stem) werd in 1928 geschreven door Jean Cocteau als toneelmonoloog voor een vrouw. Het stuk ging in 1930 met succes in première in de Comédie- Française in Parijs met de befaamde actrice Berthe Bovy. In 1958/59 heeft componist Francis Poulenc er een opera van gemaakt vrijwel letterlijk gebaseerd op het toneelstuk. Met La voix humaine (1928) schreef Jean Cocteau de ultieme afscheidsmonoloog. Een vrouw, Elle, belt met haar ex in een laatste poging de breuk tussen hen ongedaan te maken. Geleidelijk groeit bij haar het besef dat de minnaar voorgoed voor een ander heeft gekozen.

La Voix Humaine
De telefoon speelt een essentieel onderdeel in het stuk.

De Stichting La Voix heeft als doel het bevorderen van de zangkunst en stemgebruik op een hoog niveau door voorstellingen en workshops te geven rondom de zangstem en logopedie. De stichting wil de financiële drempel laag houden voor deelnemers en toeschouwers zodat ieder die wil mee kan doen bij een project van de stichting. Kaartverkoop en informatie over alle

Kaarten voor de voorstellingen via www.la-voix.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here