Er gebeurt iets speciaals in Haarlem. Om de paar weken organiseert de redactie van LaatBloeien het Broedcafé: een inspirerende avond waar we samen met Haarlemmers bouwen aan een sociale en groene wereld. Locatie: het LaatBloeien Werkcafé aan de Raamvest. Op 4 maart verwelkomen we bewonersinitiatief iZoof.

LaatBloeien Broedcafé

LaatBloeien Broedcafé

De eerste Broedgast was de circulaire ‘zwammenman’ en aspirant-Haarlemmer-van-het-jaar Erik Boele. Daarna volgde stadsboer Bram Dercks van Tuinderij de Waardering. De aanwezigen boden Erik en Bram tips, samenwerkingsmogelijkheden en er werd zelfs gebrainstormd over het optuigen van een Broedfonds. Op 4 maart is iZoof onze volgende Broedgast.

iZoof: elektrisch rijden in de deeleconomie

iZoof neemt ons mee in de wereld van elektrische autodelen met de buurt. Hun stip aan de horizon? Vrije ruimte op straat, sterke buurten en schone lucht. Met iZoof kunnen bewoners betaalbaar elektrisch rijden én het leven in hun buurt een stuk prettiger maken.

iZoof startte een succesvolle pilot in twee Haarlemse wijken: Planetenwijk en Ramplaankwartier. Een autodeelconcept waarin participatie de drijvende kracht is. 130 Haarlemmers deden mee aan de pilot, 41 auto’s werden de deur uit gedaan. Dat inspireert om meer te doen en aan te haken! Met het Broedcafé geeft LaatBloeien daar een aanzet toe.

LaatBloeien Broedcafé

LaatBloeien

LaatBloeien is een werkcafé, podium en inspiratie-platform ineen. We verbinden denkers en doeners richting een houdbare samenleving. In ons Werkcafé is rust, ruimte en veel groen, zodat je gefocust kunt flexwerken op een comfortabel plekje. Onze producten hebben een eerlijk verhaal dat staat voor een eerlijke economie. In onze artikelen geven we een concreet handelsperspectief voor positieve impact. En we organiseren dus toffe evenementen zoals het Broedcafé en een vrijdagmiddagborrel voor onze gasten.

Meedoen?

Denk en doe je mee? Sluit je aan bij de beweging en neem een kijkje bij het volgende Broedcafé op 4 maart om 18.30u . Aanmelden kan via jens@laatbloeien.nl. Deelname aan het Broedcafé heeft een klein prijsje om uit de kosten te komen: 7 euro inclusief soep met brood en een drankje. Betalen kan ter plekke. De locatie is ons werkcafé aan de Raamvest 29A in Haarlem. Elke werkdag van 09.00-17.00 zijn wij open voor flexwerkers.

Hoe mooi is het als we een initiatief dat Haarlem een stukje socialer, groener of leuker maakt verder kunnen helpen zodat haar impact groeit?

Meer duurzaamheid op Haerlems Bodem? Lees hier over KLM’ers die de stad opruimen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here