De laatste editie van het Neusje van de Psalm in de Katrijn Kapel wordt op 1 november afgesloten met een Haarlemse verrassing. All The King’s Daughters en zangeres Kirsten geven samen een intiem miniatuurconcert in de ondergrondse Katrijn Kapel in de achtertuin van Stem in de Stad aan de Nieuwe Groenmarkt. Zij zijn de laatste neusjes van de Psalm in de ondergrondse kapel.

ATKD
All The King’s Daughters
wordt gevormd door de tweelingzussen en singer-songwriters Nina and Laura Philips. Hun debuut EP ‘Because I Wanted To’ kwam uit in Januari 2015. Ze waren onlangs te gast bij De Wereld Draait door, Pauw en Koffie Tijd. Snel daarna kwamen veel boekingen binnen. Op dit moment reizen ze door het land met de Popronde, het grootste reizende festival van Nederland. All The King’s Daughters maakt folk/pop liedjes die worden omlijst door harmonieuze zanglijnen.

Kirsten
Sinds 1997 is de Haarlemse singer-songwriter Kirsten actief. Zij maakte verschillende cd’s en trad vaak op in het clubcircuit. Kirstens grote muzikale voorbeelden zijn Bob Dylan, Dave Matthews en Jeff Buckley. Na een tijdje rust op het gebied van solo optredens treedt Kirsten tegenwoordig weer in het land op met andere muzikanten. Ook werkt ze aan nieuw werk.

De drie zangeressen sluiten samen het succesvolle Neusje van de Psalm feestelijk af. Het Neusje van de Psalm is een initiatief van Gitaarlem.

Stem in de Stad
De succesvolle serie miniatuur concerten was elke zondag in september en oktober in de Kapel die een aantal jaren geleden is gerenoveerd nadat deze Middeleeuwse gewelfkelder is teruggevonden. De gewelven zijn een overblijfsel van het Sint Katrijnklooster dat van 1395 tot 1581 op deze plek stond. Tegenwoordig doet de Katrijnkapel dienst als ruimte voor stilte en gebed voor Stem in de Stad, het oecumenisch diaconaal centrum van Haarlem. Stichting Gitaarlem biedt samen met Stem in de Stad artiesten een podium in deze kleine kapel, waar maar plek is voor 40 personen.

De toegang is gratis. Wel wordt er na afloop een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de optredende artiesten. Wees er snel bij, want er is maar beperkt plaats in de intieme kapel. In verband met te verwachte drukte zijn er twee sessies. De eerste begint om 14.30 uur en de tweede om 15.30 uur.

Het Neusje van de Psalm; zondag 1 november om 14:30 en om 15.30 uur in de Katrijn Kapel bij Stem in de Stad, Nieuwe Groenmarkt 22 te Haarlem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here