Ze heet LAKSHMI, is 23 jaar en heeft al twee ep’s op haar naam staan. Beide benen op de grond, tikje allergisch voor autoriteit, maar zeker niet misplaatst. ‘Dertien in een dozijn’ is op niets bij haar van toepassing. Een frisse klank, relaxt en vernieuwend.

Ze begon op haar veertiende met een punkbandje. Gewoon, als puber volgens het boekje tegen dingen aan trappen en goed harde muziek maken. Vier jaar later deed ze haar intrede op de Herman Brood Academie. Eerst vond ze het niets en wilde ervan af. Gelukkig brak het tweede jaar aan en was daar het vak ‘Songwriting’. Een verademing. Ze vond haar heil in het compleet zelf bepalen wat je wilde doen. Lees lead -> tikje allergisch voor autoriteit. En maar goed ook, want het zorgde voor inspiratie, veel inspiratie. Ze zette het project LAKSHMI op, studeerde erop af en begon samen met haar bassist de gelijknamige band.

7X0A5153

Come Sin With Me
De eerste ep ‘Come Sin With Me‘ kwam uit in maart. Vijf nummers met een sound van een singer-songwriter, maar met invloeden van dance en het klassieke van strijkers. Zet Lana Del Rey, Wyles & Simpson en Daughter bij elkaar en dan krijg je LAKSHMI. Maar dan toch weer anders. Want een kopie van iets is ze zeker niet. Voor het  tweede project, de ep ‘Sinister‘, ging ze wat verder. Fuck genres, dacht ze. Vooral na het beluisteren van Beyonce’s album Lemonade. Een plaat met country, rock, hip hop en geluiden zoals die van Major Lazer. Het kon allemaal en het klonk niet als een bij elkaar geraapt zooitje. Een duidelijk verhaal vertellen vindt ze belangrijk, maar alleen maar één stijl, nope.

Darkness
We kunnen rock verwachten, hip hop, maar ook de singer-songwriter basis. Eigenlijk dus niet te omschrijven. Gewoon gaan luisteren. Het is daarnaast meer een project van de gehele band. Ze vindt het alsnog fijner om alles zelf te schrijven, maar zich openstellen voor andermans input gaat haar steeds beter af. Het is voor haar ook juist een uitdaging om de grenzen in de muziek op te zoeken. Gooi punk en hip hop bij elkaar en kijk wat eruit komt. Hoe meer zielen, des te meer muzikale mogelijkheden. Het is net als bij de eerste ep nog wel de duistere kant die ze opzoekt in de muziek. Haar genre omschrijft ze zelf dan ook als ‘Electric Dark Pop Music’. Het intrigeert haar. Niet dat er zoveel darkness in haarzelf schuilt, maar ze beweegt er makkelijker in en kan er meer in leggen. Het komt er gewoon sneller uit.

7X0A5307

Sinister                                                                                                                                                                                            LAKSHMI heeft haar draai gevonden en gaat rap. Zo stond ze al in de finale van De Grote Prijs van Nederland, speelde ze in de Popronde, bij De Wereld Draait Door en werd ze 3FM Serious Talent. Toch heeft ze het nonchalante wat haar aanspreekt in artiesten als Mazzy Star zelf ook. Ze doet haar ding en straalt iets uit dat ze zich niet meer dan nodig druk maakt om alles. Dit gaat gecombineerd met een gepassioneerd enthousiasme om muziek te maken. Haar zomertour is inmiddels aangebroken, waarin ze onder andere op Haarlem Jazz zal staan. Verder staat een najaarstour op de planning en het uitbrengen van een geheel album. Die zal weliswaar pas begin 2017 verschijnen, dus laten we eerst maar de focus leggen op de ep.

Verdere informatie LAKSHMI

Fotografie: Jaap Kroon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here