Van graffiti tot vloggen en van digital design tot spoken word, het komt allemaal voorbij in het aanbod van HRLM Unlocked. Haarlemse jongeren kunnen tijdens het project creatief aan de slag met wat zij leuk vinden en kennis maken met verschillende soorten creatieve disciplines en beroepen. Het project, geïnitieerd door Stichting Stook, werd op woensdag 1 september gelanceerd. Waarmee ook de inschrijving voor het uiteenlopende aanbod gratis, creatieve workshops officieel van start ging.

De workshops vinden plaats op verschillende inspirerende locaties in de periode van 11 t/m 31 oktober en hebben allen het thema ‘Let’s unlock the city’, een viering van de heropening van de stad, na een tijd van lockdowns en vele maatregelen. Een uiteenlopende club creatief professionals uit Haarlem e.o. verzorgt de workshops. Zo geeft de Haarlemse fotograaf Jaap Kroon de fotografieworkshop, kan je bij de jonge Haarlemse rapper en spoken word artiest Bram Kraeftt a.k.a. Phil MEDS terecht voor een middag songs en poëzie schrijven en doet Nannette Looise, bekend als styliste van het Zapp programma ‘Hip voor Nop’, de workshop fashion design. De jongeren krijgen hiermee een uniek inkijkje in de wereld van deze creatieve makers.

Tijdens HRLM Unlocked werken de jongeren samen toe naar een artsplosie, een art show in de Haarlemse binnenstad waarin al het werk verzameld en geshowd wordt. De feestelijke opening van de show is op zaterdag 18 december. Wil je nog meedoen? Dat kan. Inschrijven voor de gratis, creatieve workshops kan nog tot woensdag 28 september via www.hrlmunlocked.nl Meer informatie en kennis maken met de twaalf creatieve professionals en hun vakgebied kan via de site of de social mediakanalen van Stichting Stook.

Meer lezen over activiteiten voor jongeren in Haarlem? Lees dit artikel eens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here