Om kwart voor vijf staan mensen al te wachten op de Grote Markt om aanwezig te zijn bij de lancering van We Are Public Haarlem. Het ‘Campandje’ aan de Grote Markt blijkt een goede keus geweest voor de promotie van deze revolutie. De aankomende vijf weken is dit de ‘Werkkamer’ van Hans Bosmann en het  kantoor van We Are Public.

We Are Public Haarlem
Hans Bosmann (midden) aan het werk…
We Are Public Haarlem
Cultuuroptimist Joshua Baumgarten in gesprek met de oprichters van We are Public

We Are Public Haarlem

Op donderdag, vrijdag en zaterdag is We Are Public Haarlem aanwezig in het ‘Campandje’ om jou van een lidmaatschap te voorzien. Hiermee kan je naar verschillende voorstellingen, concerten, exposities en andere evenementen, die door de redactie speciaal zijn geselecteerd. Dit zorgt voor nieuwe ontdekkingen voor de leden, maar ook voor vollere zalen en financiële support voor al het moois wat cultureel Haarlem te bieden heeft. Het concept is 3 jaar geleden al in Amsterdam opgezet en heeft zich uitgebreid naar Den Haag en Brabant. Matya Grabijn en Maarten Claus, oprichters van onder andere Parksessies, willen dit ook in Haarlem ontwikkelen. De aankomende vijf weken zullen er wel minimaal 500 lidmaatschappen nodig zijn om dit voor elkaar te krijgen.

We Are Public Haarlem
v.l.n.r. Matya Grabijn (We Are Public Haarlem), Bas Morsch (Oprichter We Are Public), Joshua Baumgarten (Irrational Library), Maarten Claus (We Are Public Haarlem), Zippora Elders (Kunstfort bij Vijfhuizen), Jur Botter (Wethouder Cultuur) en medewerker We Are Public.

We Are Public Haarlem

Cultuuroptimisten…

Aan de opkomst van de lancering zal het niet gelegen hebben. Aan het eind van de avond stond de teller al tegen de 100 (en inmiddels ruim erover). De cultuuroptimisten van Haarlem zijn aanwezig en na de speech van Maarten Claus worden de eerste drie lidmaatschappen uitgereikt; waaronder een lidmaatschap aan wethouder Jur Botter. Deze bedankt echter voor het gratis pasje en geeft zijn lidmaatschap weg aan iemand dit beter kan gebruiken. De wethouder en zijn vrouw worden beide lid van We Are Public Haarlem. Dat doe je als echte cultuuroptimist. Onder begeleiding van een hapje, een drankje en live muziek stromen de eerste lidmaatschappen daarna binnen. Is dit lidmaatschap misschien wel de leukere versie van Netflix? We gaan het onderzoeken de komende weken. Zelf ervaren? Ga even langs op de Grote Markt en misschien ben jij dan ook wel een van de eerste 500 leden van We Are Public Haarlem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here