Stel je was afgelopen vrijdagavond niet in Patronaat. Dan heb je het concert van Moss en Nouveau Vélo gemist. Dat is echt heel erg zonde, maar gelukkig hebben we de foto’s nog! Dus scroll naar beneden voor prachtige plaatjes en een korte impressie van de avond. En mocht je er nu wel bij geweest zijn, geniet hieronder nog even na!

Hollands beste

Met Moss èn Nouveau Vélo op het programma weten we natuurlijk al dat we twee van Nederlands beste bands voorgeschoteld krijgen. En dat valt zeker niet tegen. Nouveau Vélo opent de avond ontspannen op een muzikaal hoogstaande manier: veel gitaren, uitgesponnen instrumentale stukken, energieke uptempo nummers en de fijne songteksten mooi gezongen. De zaal stroomt gedurende het optreden meer dan terecht echt lekker vol. Om ons heen horen we positieve geluiden van mensen die aangenaam verrast worden door het “voorprogramma”. De Brabantse band heeft er na vanavond weer wat fans in Haarlem bij.

Muziek smaakt

Als we om ons heen kijken zien we een fijn gevarieerd publiek. Waar we bij het naar binnengaan nog vooral “mannen van middelbare leeftijd met een goede muzieksmaak” zagen, zien we nu jong en oud, man en vrouw en zelfs een aantal kinderen. De sfeer in de zaal laat dit ook allemaal goed toe, iedereen heeft er zin in. Daarnaast lijkt een groot deel van de bezoekers heel goed te weten waar ze voor komen. Bij het bestijgen van het podium door Moss wordt dit ook bevestigd.

Hoogste bieder

Moss oogt alsof ze er zin in hebben. Vrolijk, en ondertussen wel serieus goede muziek makend. De band gaat al een tijdje mee maar de nummers blijven staan als een huis en de set wisselt eerder werk naadloos af met nummers van het nieuwe album. Het publiek ontvangt de bekendere nummers letterlijk met open armen en dat de muzikanten dit aanvoelen is goed te merken. Tegen het einde van de avond wordt zelfs nog even het vloerkleedje van drummer Finn geveild voor een nog nader te bepalen goed doel. Boven ons wordt een bedrag van 225 euro geroepen. Mocht iemand weten of de beste man dit ook echt betaald heeft, dan horen wij dat graag! Moss sluit hierna deze laatste avond van hun clubtour voor dit jaar vol overgave af. Ze kopen volgend jaar wel weer een nieuw kleedje voor Finn.

Lage drempels

Bij het verlaten van de zaal zien we vooral lachende gezichten. Er wordt nog gezellig nagepraat aan de bar, de DJ draait nog wat fijne muziek. De heren van de beide bands gaan zelf achter de merchandisestand staat om wat vinyl te verkopen of gewoon voor een praatje met de bezoekers. Een relaxed einde van een heerlijk muzikale avond.

Als je dit nu leest, de foto’s hebt bekeken en bij jezelf denkt: “Ja, hier had ik echt bij moeten zijn!”, dan niet getreurd: op vrijdag 26 januari 2018 staat dezelfde combinatie in de grote zaal van Paradiso. En zoals Haarlemmers weten is dat maar een treintje en een trammetje van Haarlem vandaan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here