Van 9 november tot 8 december is de tentoonstelling Lantic Scapes te zien in de Vishal. De expositie toont foto’s, animaties, maquettes en video-installaties van landschappen van echte en geconstrueerde werelden. De kunstenaars Bethany de Forest, Simone Hooymans en Ellen de Vries delen hun fascinatie voor landschappen en creëren hun eigen, surrealistische, soms idealistische versies hiervan. Vrijdag 8 november om 17:00 uur is de opening.

Surrealistische werelden komen je tegemoet

Tijdens de route door en langs de verschillende kleurrijke foto’s en projecties kan de toeschouwer zich mee laten voeren in de mystieke, speelse en vervreemde werelden van de kunstenaars. Er wordt gespeeld met de (on)echtheid van de werkelijkheid en daarmee ontstaat een andere kijk op de vertrouwde natuurlijke omgeving. Door het combineren van hun kunsten en disciplines creëren de kunstenaars een totaalbeleving van een nieuw gevoelslandschap.  Ze delen hun interesse voor de natuur en de maakbaarheid van de ervaring hiervan. Hun werelden krijgen fotografisch en filmisch vorm door het gebruik van analoge/lo-fi technieken, gecombineerd met moderne computertechnieken. 

Lantic Scapes

Bethany de Forest fotografeert en filmt haar zelf geconstrueerde maquettes. Ook maakt zij stereo foto’s, stop-motion animaties en Pepper’s ghost ‘hologrammen’. De kijker wordt deze geënsceneerde werelden ingezogen en waant zich hier deelgenoot van. Simone Hooymans maakt tekeningen waarmee ze de herkenbare wereld transformeert tot een illusionaire nieuwe wereld. Deze brengt zij tot leven met 3D computertechnieken. Het geheel is een beleving van magische landschappen. 

Animatie Simone Hooymans

Ellen de Vries werkt met een analoge (dia film) middenformaat camera en is op zoek naar surrealisme binnen de werkelijke wereld. De vierkant gekaderde landschappen roepen verstilling en vervreemding op. De tentoonstelling gaat om een bijzondere vorm van samenwerking en uitwisseling. Door de combinatie van het werk van de drie kunstenaars zal het een sprankelende expositie worden. De kracht van samenwerking zal wellicht ook de bezoeker inspireren. Voor meer informatie, check hier de website van de Vishal.

Meer HB? Check hier ook het artikel over HB 3.0.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here