Er staat volgend jaar weer wat groots te gebeuren in Haarlem. Groot, groter, grootst; dat heeft de organisatie van De Grootste Band van Nederland voor ogen met de nieuwe opzet. Speelden er in 2016 nog ‘maar’ 250 muzikanten in de band, nu wordt in 2017 met meer dan duizend bandleden een gooi gedaan naar het wereldrecord als Grootste Band ter Wereld. Bedoeling is om in het Guiness Book of World Records te komen.

Grootste Band

Idee
Het idee is dat meer dan duizend muzikanten een concert verzorgen met meerdere nummers op een groot terrein ergens in Haarlem. 250 drummers, omringd door honderden (bas)gitaristen, toetsenisten, blazers en zangers. Het thema van het concert wordt ’60 Jaar Popmuziek’. Vanaf eind november zullen de organisatoren elke maand via een filmpje een nieuw nummer bekend maken, tot dat de 6 nummers die ze zullen gaan spelen allemaal geïntroduceerd zijn.

Grootste Band

Hulp
Omdat het thema ’60 jaar popmuziek’ is, zal uit elk decennium popgeschiedenis een iconisch nummer gekozen worden dat de ‘Grootste Band’ in mei volgend jaar in Haarlem zal gaan spelen. Om meer muzikanten te werven bij deze wereldrecordpoging is de hulp van popkenner Leo Blokhuis ingeschakeld. Leo is natuurlijk muziekdeskundige bij uitstek en doet de introductie in de filmpjes. Hij legt uit waarom men tot dit nummer is gekomen en waarom het zo belangrijk is geweest voor de popmuziek. De filmpjes worden maandelijks gepresenteerd en bevatten tegelijkertijd een oproep voor muzikanten om zich aan te melden.

img_2938

Doel
De Grootste Band van Nederland wil dat iedereen muziek kan maken, dus vraagt de organisatie met dit concert aandacht voor Stichting Muziekids. Deze stichting wil mogelijkheden creëren om kinderen, tijdens het verblijf in het ziekenhuis, het maken en beleven van muziek te laten ontdekken.

Het concert om het wereldrecord te vestigen vindt plaats op zondag 28 mei 2017 op een nog nader te bepalen locatie in Haarlem. Wil je meedoen aan deze unieke recordpoging? Geef je dan op via de website www.dgbvn.nl.

Persfoto: Dio van Maare | Overige foto’s: Jaap Kroon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here