Leraren staken twee dagen: ”Dit gaat ons allemaal aan”

Dit artikel is een samenwerking tussen Haerlems Bodem en NH Nieuws.

0
50

Het is crisis in het onderwijs. Nog steeds zijn de leraren boos vanwege de te hoge werkdruk en het lage loon. Daarom zijn de leraren in heel Nederland aan het staakten op donderdag en vrijdag en liepen zij in een demonstratiemars in Amsterdam.

Leraren staken

Haarlemse leraren staken mee

In alle vroegte verzamelden zich vanmorgen  tal van leraren op het station van Haarlem. Gewapend met borden en spandoeken gingen ze naar Amsterdam om te protesteren. “Het is niet iets wat alleen leraren aangaat, we vinden allemaal dat dit ongelofelijk belangrijk is,” vertelt een van de stakers. Gelukkig hoefden de meeste kinderen zich niet vervelen. Het Teylers Museum opende de deuren speciaal voor kinderen en daar werd gretig gebruik van gemaakt. “Het zijn ook mensen en ze mogen wel wat meer rust,” zegt leerling Mitchel. 

Waardering 

Ook de Zandvoortse Marieke vindt de staking geen probleem. Zij heeft de luxe dat ze haar werkschema om heeft kunnen gooien. Zo kon ze vandaag op haar eigen kinderen en twee vriendinnetjes passen. “Ik vind dat ze moeten opkomen voor zichzelf. Hun beroep zou hoger gewaard moeten worden,” vertelt ze.

Meer video’s als dit? Check de video van Lois die voor een dag baas van dopper was.

Dit artikel is een samenwerking tussen NH nieuws en Haarlems Bodem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here