Toen de mussen van het dak vielen in augustus, spraken we met Edward Molkenboer over zijn ‘Goed doen voor een ander’-missie. Inmiddels zijn het niet de mussen maar de sneeuwhopen die van het dak glijden en is het moment daar: ‘Wat kan ik van u leren’, een boek boordevol levenslessen van ouderen in Nederland, is geen idee meer maar realiteit geworden. Een deel van de opbrengst van de verkoop van het boek vloeit direct terug in de Koffieschenk Buurtprojecten die Edward heeft opgezet.

Op dinsdag 12 december werd het boek gepresenteerd in het Reinaldahuis. In het boek tekenen 50 schrijvers hun ervaringen op, en delen ze de lessen die zij geleerd hebben van de ouderen waarmee ze een kop koffie dronken. In totaal hebben ruim honderd vrijwilligers (waaronder onze fotografe Sandra die ook de boekpresentatie vastlegde) de realisatie van het boek mogelijk gemaakt door bij te dragen als schrijver, fotograaf, schrijfcoach of vormgever.

Fedde, Edwards zoon, las tijdens de presentatie het verhaal voor waar het project voor Edward allemaal mee begon. Gerard Staal, de man op de kaft, werd voor het boek geïnterviewd door zijn dochter Carolien Staal en vertelde over zijn ervaringen met het meewerken aan het project. Ook deelden één van de schrijvers en een fotograaf hun ervaringen over hun deelname.

Eerder vertelde Edward tijdens TedX Haarlem over zijn ervaringen met het project en het boek: “Ouderen zijn fysiek niet meer op hun sterkst, maar het zijn wijze mensen met ontzettend veel kracht, want ze doorstaan de eenzaamheid wel! Wij kijken vooral naar die broze buitenkant, maar door het gesprek aan te gaan, kunnen we veel van ze leren. In dit boek hebben 50 schrijvers de verhalen van gewone, bijzondere mensen opgetekend. Met een duidelijke rode lijn: volg je hart! Al moeten veel ouderen wel constateren dat ze dat zelf niet altijd hebben gedaan.

Het bijzondere boek ‘Wat kan ik van u leren’ is voor €24,95 te bestellen op de website van Goed Doen voor een Ander. Van dit bedrag gaat €11,- naar de Koffieschenk Buurtprojecten. Voor de Haarlemmer die iets krapper bij kas zit, is het boek ook voor €17,95 te bestellen – dan wordt er €4,- aan Koffieschenk Buurtprojecten gedoneerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here