Deze maand staat de buurt Rozenprieel a.k.a. ‘De Roos’ centraal en in dit artikel delen wij de social media accounts die opvallen in deze buurt én laten wij vijf instaproofhotspots zien.

Misschien ben je nieuw in Haarlem, net verhuisd naar de buurt Rozenprieel of woon je er al jaren en heb je geen enkel idee wat er op social media gebeurt in jouw buurt. Wij doken het world wide web in en gingen op zoek naar social media accounts die de buurt representen én zochten in de buurt vijf instaproofhotspots, omdat iedere buurt instawaardig is.

Social media accounts

INSTA @lekkergezondinhetrozenprieel
FB @rozenprieel
Iedere vrijdag kunnen buurtbewoners in buurtcentrum de Tulp komen eten wat de pot schaft voor een klein prijsje. Een initiatief gestart in augustus 2018 en wordt georganiseerd door vrijwilligers.

INSTA @rozenprieel.nu
FB @rozenprieel.nu
FB @springlevendrozenprieel
WEB: www.rozenprieel.nu
Ezra, Laura, Melissa en Lila, studententeam ‘Springlevend Rozenprieel’ sturen nieuwsbrieven rond, doen aan leuke acties in de buurt en interviewen bewoners uit het Rozenprieel.

FB @swtcentrumrozenprieel
Het sociaal wijk team van het Rozenprieel, voor als je advies nodig hebt op het gebied van werk, inkomen, wonen en welzijn. Niet geheel onbelangrijk en bevindt zich in buurtcentrum de Tulp.

Accounts die opvallen in de buurt

Er zijn twee buurtbewoners die regelmatig wat foto’s plaatsen over hun buurt. Dit zijn Anke van @26rood en @creawoman_. Ook weten wij dan dit schattige hondje @14johancluijff14 regelmatig in de buurt rondloopt, omdat wij deze al eerder geinterviewd hebben, naja zijn baasje @maartenclaus dan. Ook ons eigen Haerlems Bodem @felice_hofhuizen woont in deze buurt.
En de fotograaf die tijdens de coronaperiode mooie deurportretten maakte komt ook uit de Roos: @jesjevphotography

Instaproof hotspots in de Roos

We stonden weg te zwijmelen langs het Spaarne, zwierde in de rondte bij het ‘Maria huis’, classy bij het iconische pand de Greiner en liepen langs twee mooie, kleurige dueren en deden ‘een Rotterdammertje’ op het Voortingsplantsoen. Die huizen doen ons denken aan de beroemde kubushuizen namelijk. Welke spot kies jij? Tag #derooshaarlem, #rozenprieelhaarlem en #haerlemsbodem als je een foto plaatst.

Let's get social @Rozenprieel
Langs het Spaarne, op het Zuider Buiten Spaarne.
Let's get social @Rozenprieel
Voortingsplantsoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here