Je kan nog een week naar de Stuif-Stuif of kruip in de huid van een wolf. De zomervakantie is bijna voorbij. Wil je nog iets leuks doen met jouw kind, check dan de leuke kinderactiviteiten die HB samen met Kidsproof.nl voor jou op een rijtje heeft gezet.

Laatste week Stuif- Stuif

Leuke kinderactiviteiten
Foto: Kidsproof.nl

De Stuif-Stuif vindt voor de 58e keer plaats in de laatste twee weken van de zomervakantie. Sinds 1962 vermaken zij kinderen met een groots kinderspektakel. Door de jaren heen zijn ze uiteraard met de tijd mee gegaan, maar de kracht van de Stuif-Stuif zit ‘m juist in de eenvoud. 

Het evenement is opgedeeld in een aantal afdelingen met allemaal verrassende programma´s. Zo kan je bijvoorbeeld activiteiten kiezen die te maken hebben met: podium, creatief, kinderkookcafé en sport en Spel. Deelname kost 3 euro. Meer info vind je op Stuifstuif.nl

Excursie over het leven van de wolf

Leuke kinderactiviteiten
Foto: Ruud Maaskant

‘Kruip in de huid van de wolf’ is een leuke interactieve excursie in de duinen. Onder begeleiding van een ervaren gids van het Nationaal Park ontdek je alles over het leven van de wolf. Hoe leven wolven samen? Hoe ‘praten’ wolven met elkaar? Wat eet een wolf? Deze excursie is geschikt voor gezinnen met kinderen, maar niet bedoeld voor kinderpartijtjes. Neem hiervoor contact op met Bezoekerscentrum de Kennemerduinen. De excursie is op verschillende dagen in de zomervakantie te doen. Meer info vind je hier.

klim als een aapje in Klimpark 21

Leuke kinderactiviteiten
Foto: Klimpark21.nl.

Jong en oud, beginnende en gevorderde klimmers, iedereen kan deelnemen onder professionele begeleiding van kliminstructeurs. Met spannende hindernissen op verschillende hoogtes van maar liefst vier, zeven en tien meter is er altijd wel een overwinning waar je trots op kunt zijn. Voor het kleuterklimmen geldt een leeftijd van minimaal 4 jaar en een lengte van maximaal 1.30 meter. Voor het klimmen en tokkelen geldt een minimale lengte van 1.30 meter. Meer info? Bekijk klimpark21.nl

Gebruik al je spieren; leer Suppen

Leuke kinderactiviteiten
Photo by Krzysztof Kowalik on Unsplash

SUPpen, of Stand up Paddelen, is hip en leuk. Iedereen kan het leren, al snel kun je een heel tourtje door de Haarlemse grachten doen. Bij Sup adventures kun je kiezen of je lessen wilt beginnen aan de Schotersingel bij het Dolhuys, of bij Step en Ko in Spaarnwoude. Je krijgt natuurlijk eerst een goede uitleg over hoe op het bord te staan en over de verschillende paddle technieken. Wil je dit leren? Check dan de website om te reserveren.

Buitengewone sprookjesavond

Leuke kinderactiviteiten
Foto: Kidsproof.nl

21 augustus is er de buitengewone sprookjesvond. Tijdens deze avond worden de kinderen betoverd door de onvoorspelbare verhalenverteller Kabouter Opperbaas, maken zij kennis met Klein Duimpje, gaan zij in het doolhof opzoek naar de Erwt van de Prinses op de Erwt en vertelt het lelijke eendje hoe hij op het Speeleiland terecht is gekomen. Daarna mag iedereen een kijkje nemen in houten huisje van Hans & Grietje, wie weet vind je er iets lekkers. Meer info vind je op hun Facebookpagina.

Meer Haerlems Bodem? Lees hier het nieuwste HAK-Artikel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here