Het leven van een uitvinder door André Kapitein

0
288

Wat hebben bierbrouwen, veeteelt, luizen en het bestrijden van kanker met elkaar gemeen? Plasma! Uitvinder André Kapitein legt donderdag 23 mei van acht tot negen uur uit wat de raakvlakken zijn en hoe men soms puur per toeval tot geweldige ontdekkingen komt. De Open Ochtend vindt plaats in de Bibliotheek op het station Haarlem.

Een wereld vol plasma

Sinds enkele jaren werkt André aan niet-thermische plasma systemen (NTP). Wat dit precies inhoudt, zal André haarfijn uitleggen. Met deze technologie heeft hij enkele brouwerijen van de ondergang gered, met als gevolg dat honderd man hun baan hebben behouden. Nu werkt André aan oplossingen om te zorgen dat de veeteeltsector aan de klimaatdoelstellingen voldoet. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan een luizenkam die luizen bestrijdt zonder gebruik te maken van water en/of chemicaliën. Tijdens deze ontwikkeling is puur per toeval een revolutionaire manier ontdekt om kanker te bestrijden.

Over André Kapitein

André Kapitein is een ondernemende uitvinder die middels wetenschappelijk onderzoek hightech producten maakt die bijdragen aan een schonere, veilige en gezondere wereld. Sinds enkele jaren werkt hij aan niet-thermische plasma systemen (NTP). Hij vindt het belangrijk dat mensen meer te weten komen over dit soort lastige onderwerpen. Plasma is voor veel mensen een groot vraagteken, daarom vindt André het erg leuk om mensen erover voor te lichten.

Open Ochtend 

Elke laatste donderdag van de maand organiseert de Bibliotheek op het station de ‘Open Ochtend’. Inspiratiesessies waarbij je meer inzicht krijgt in hedendaagse onderwerpen als nieuwe media, persoonlijke ontwikkeling, creativiteit en ondernemerschap. De Bibliotheek is te vinden op station Haarlem op het middenperron spoor 3/6.

Voor meer activiteiten in de bibliotheek kan je een kijkje nemen op hun site. Meer Haerlems Bodem? Check hier de column van M.H.R. Puttmann.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here