Loes houdt van lijstjes – van Haarlems lekkerste glas bier tot mooiste verborgen hofjes. Van lampjesroutes tot de lekkerste wijnen. Graag zet ze haar lijstje iedere maand voor jou op een rijtje. In dit lijstje van Loes behandelt ze vijf buitensportplekken in H’lem

Een sportschool is handig, je hebt er veel apparaten, heel veel spiegels en zo nu en dan tref je hier en daar wat deskundig personeel. Ook kost een sportschool vaak veel geld, er zijn veel mensen en het is binnen. Bij Haerlems Bodem vinden we sporten, buiten sporten, in onze stad veel leuker. En dus een lijstje met vijf plekken om buiten te sporten.

Calisthenics in het Reinaldapark

Een park is een absolute topper als het gaat om buiten sporten. Je kan in een park natuurlijk van alles. Een balletje trappen, overgooien met een frisbee, hardlopen, bootcampen, noem maar op. In het Burgemeester Reinaldapark kun je ook echt aan de slag met je eigen lichaamsgewicht, ze noemen het ook wel BarBrothers Calisthenics Park. Je kan hier pull ups doen en er hangen monkey bars; het is net alsof je in een gymzaal bent.

Kanopolo bij de Vondelweg

Ter hoogte van de Spaarndamseweg ligt een fietspad wat paralel loopt aan de Vondelweg richting Velserbroek. Daar heb je een tuinvereniging zitten en er is een watertje met twee doelen. Deze goals zijn bedoeld voor kanopolo. Trommel je vrienden op, duik lekker in strak badpak of Speedo het water in en speel een potje polo. Wel je handjes boven water houden hé!

Voetballen bij het Wilsonplein

Een bal brengt mensen samen, jong of oud, jongen of meisje. Een balletje trappen is altijd leuk, spontaan een wedstrijdje voetballen is helemaal leuk. Je hebt hier een mooi afgesloten veldje met doeltjes, de zon gaat mooi onder trouwens achter de Stadsschouwburg en rumor has it: Joshua van Chef’s Special trapt hier ook geregeld een balletje.

Jeu de boules bij de Dreef

Een potje Jeu de boules geeft ons een heerlijk camping-gevoel. Dit spel is terug van weggeweest en het oubollige is er echt af. Jeu de boules is hip als je het ons vraagt. Het is een vrij rustig spelletje, het vraagt om een bepaalde souplesse, want het is écht niet cool om met die zware ballen te gaan smijten. Op de Dreef kan je dus lekker je gang gaan en iedereen kan aanhaken.

Skaten bij ’t Landje

Bij de Delftstraat ligt Skatepark ’t Landje, heb je zin om je skateboard weer even uit het stof te halen dan kan dat. Lekker in de frisse lucht een ollie of een kickflip doen. Ben je niet zo ervaren dan adviseren we wat bescherming, je kan ook lessen nemen als je wat serieuzer aan de slag wil gaan.

Zoals ze bij de Bever zeggen: “Niet iedereen is een buitenmens, maar niemand is een binnenmens.” Niks is fijner dan mensen buiten bezig te zien, toch? Doe eens gek en vraag gewoon of je mee mag doen, schroom niet. De activiteit die dit lijstje nét niet heeft gehaald is schommelen bij de Kadeschommel aan de Garenkokerskade. Wel heeft de schommel net een nieuw zitje, dus je kan je pret weer op!

Meer buiten sporten? Lees dan het Lijstje van Loes met vijf hardlooprondjes in Haarlem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here