Koningsdagfestiviteiten 2018

Er is maar één verjaardag in Nederland die zo uitbundig gevierd wordt, dit is natuurlijk de verjaardag van onze koning Willem Alexander. De meeste van ons kopen toch ieder jaar weer een nieuw oranje shirt, verven kleine Nederlandse vlaggetjes op onze wang en trekken eropuit om -hopelijk in een zonnetje- feest te vieren op straat. In Haarlem is er ook weer voldoende te doen, van vrijmarkten tot pleinen die omgetoverd worden tot feestterrein. Haerlems Bodem zet vijf niet te missen Koningsdagfestiviteiten 2018 voor je op een rijtje en voor de rest mag je het lekker zelf weten!

Lijstje van Loes - Koningsdagfestiviteiten 2018

Stalker

Club Stalker gaat volop oranje. Vorig jaar was het knallen bij de Nieuwe kerk, dit jaar hebben zij een buitenpodium bij het Prinsenhof – daar bij het Stedelijk Gymnasium weet je wel. Bekende Stalker-namen als Dimitri, Mike Ravelli, Fabian J. en meer blazen de lekkerste tunes uit de speakers en zorgen ervoor dat je met je voetjes van de vloer en de handjes in de lucht een feestje bouwt. Ook komt de winnaar van de Haarlemse DJ contest, DdN draaien. Een feestje om niet te missen!

Lijstje van Loes - Koningsdagfestiviteiten 2018

Voor oud en jong

Voor wie geen behoefte heeft aan luide muziek of jongeren die losgaan, kun je je Koningsdag ook doorbrengen op één van de gezellige vrijmarkten van Noord tot Schalkwijk. Je hebt vrijmarkt bij het Marsmanplein, de Zaanenlaan, op het sportterrein Kleverlaan, in het Centrum (Grote Houtstraat en de Vijfhoek) en bijvoorbeeld bij het Californiëplein in Schalkwijk. Natuurlijk staat het Kenaupark weer in het teken van K-Day Kenaupark met vrijmarkt vanaf 7 uur in de ochtend. Ook is er kermis op de Grote Markt van 15 tot 29 april en op de Zaanenlaan in Noord van 25 april tot 6 mei. Zij trekken hem nog even door tot na Bevrijdingsdag.

Lijstje van Loes - Koningsdagfestiviteiten 2018

Zijl-Fest voor de Koning

Ook in de Zijlstraat is het weer tijd voor een flink oranje feestje. FunkyVinyl slaat de handen weer ineen met het Oranje Comité, Het Wapen van Bloemendaal,Louisiana Lobstershack, Café Flapcan en Uiltje Bar en dat belooft weer een fijn feestje te worden. Voor meer informatie kun je het evenement volgen op Facebook.
Lijstje van Loes - Koningsdagfestiviteiten 2018

De Lange Heer is weer Koning

Dit jaar is de tiende editie van de Koningsdagrave in de Lange Herenstraat. Dat wil je niet missen! Ieder jaar is het weer een knalfuif en wordt er gedanst tot ver nadat de zon uit de straat verdwenen is. De Lange Heer geeft je de créme de la créme van Haarlemse dj’s van onder andere Anthony Who, Soundbalance en Igor Spee (die je misschien wel kent van de feestjes van Het Reservaat).

Koningsdag Afterparty met Natte Sokken DJ Team!

Net als vorig jaar is het aan het Natte Sokken DJ Team de eer om samen met jullie de verjaardag van de Koning af te sluiten in Patronaat! Op de manier waarop de Koning het ook het liefst doet, namelijk met veel muziek, nog meer feest en ongelofelijk veel pils! Natte Sokken staat voor een mega gevarieerd geluid waar iedereen de kousen mee kan doordrenken. Van house naar disco tot aan die ene remix van die fijne klassieker, het Natte Sokken DJ Team draait enkel smaakvol slechte beats. Van 22:00 tot 04:00.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here