Loes houdt van lijstjes – van Haarlems lekkerste glas bier tot de mooiste verborgen hofjes. Van buitensportplekken tot Haarlemse feestjes. Met alle liefde zet ze haar lijstje iedere maand voor jou op een rijtje. In dit lijstje van Loes: Pannenkoeken à la Haerlems Bodem.

Is het jou ook al opgevallen dat de eieren schaars zijn in de supermarkt? Heel Haarlem bakt. Wat staat er vandaag bij ons op het menu? Pannenkoeken! Het is namelijk vandaag, vrijdag 20 maart 2020, Nationale Pannenkoekendag. Gelukkig staan er ook complete mixen in de supermarkt, kan jij vanavond ook aan de bak. Speciaal voor jullie, de favoriete pannenkoeken van de redactie.

Pannenkoek Cup

Chief Dennis is een echte vleeseter. Als hij honger heeft, is het oppassen geblazen. Je raadt het zeker al, hij eet zijn pannenkoeken het liefst met spek.
Smelt een stukje roomboter in de hete koekenpan, leg twee plakken spek neer en laat deze even pruttelen en schep dan een lepel beslag in de pan. Het beslag even goed verdelen rondom het spek, als de onderkant bruin is nog even omdraaien en dan, aanvallen maar! “Een beetje poedersuiker erop en je hebt de perfecte mix van sweet and salty”, aldus Dennis.

Puttense Pannenkoek

Onze heer de hoofdredacteur Michael houdt van de klassieke pannenkoek met appel. Door de jaren heen heeft hij ervaren dat de schijven appel die hij altijd sneed de pannenkoek wat zwaarder maakte en deze regelmatig aan flarden viel tijdens het omdraaien van de pannenkoek. Tegenwoordig raspt hij de appel en voegt dit door de laatste helft van zijn beslag heen. Zo heeft hij een stapel normale pannenkoeken en een stapel pannenkoeken met appel. “Het doet me een beetje denken aan appeltaart en met poedersuiker én stroop erop is het the best of both worlds”, tipt Michael.

Gruber lekkere pannenkoek

Fotograaf Sandra weet wat gruwelijk lekker is en begint al te watertanden als wij vragen naar haar favo pannenkoek. Sandra bakt het liefst banana pancakes. De banaan door het beslag geeft de pannenkoek al lekkere zoete bite en dan eet zij dit het liefst met poedersuiker of Maple Syrup (Ahornsiroop). Sandra omschrijft de smaak van deze stroop als ‘anders zoet, een beetje rokerig en echt een aanrader. Hij is wat dunner en schenkt lekkerder’.

Lievelings van Loes

Redacteur Loes houdt graag van pannenkoeken met kaas, maar als zij echt een lievelings moest kiezen, dan is het toch wel de pannenkoek met slagroom. Toen zij iemand dat zag eten, verklaarde zij diegene voor gek, maar nadat zij ook een hap nam was ze verkocht. “Het is zo luchtig en zoet, je wil oneindig blijven eten van deze pannenkoeken.”

Heleens hartige hap

Redacteur Heleen a.k.a. Healthy Heleen, heeft deze pannenkoek bedacht toen haar zoon een periode geen groenten at. Om hem toch wat groene groentes te laten eten, bedacht zij de ‘Krokodillenpannenkoek’. Met de staafmixer mixte zij twee handen bladspinazie door het beslag en maakte zij ‘gezonde pannenkoeken’. Zoonlief kreeg ongemerkt zijn groentes binnen en Heleen at met nog meer plezier pannenkoeken. “Geef het een leuke kleur en een leuke naam en je zit goed bij kinderen”, zegt Heleen met een lach.

Meer lijstjes van Loes lezen? Lees hier over buitensportplekken in Haarlem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here