Loes houdt van lijstjes – van Haarlemse biertjes tot mooiste verborgen hofjes. Graag zet ze deze iedere maand voor jou op een rijtje, deze maand: vijf typisch Haarlemse feestjes.

Wij Haarlemmers houden wel van een feestje, we hebben er immers genoeg. Natuurlijk kennen de meeste mensen Mysteryland en we vieren Bevrijdingsdag ook als een baas. Vergeet ook Lammetjesdag, het Bloemencorso en het Spaarnestadconcert niet. Genoeg te doen gedurende het jaar. Toch willen we even vijf échte Haarlemse feestjes een shout-out geven – deze zijn bij ons op de redactie favoriet.

PolderGoud Festival

Sinds vorig jaar hebben wij een eigen festival, namelijk het Poldergoudfestival. Ook dit jaar organiseren wij samen met de jongens van Je Suis Energy en 20 Tree een heel vet feestje in de Waarderpolder. Hier drink je ons eigen bier, gebrouwen door Uiltje Brewing Company en kun je dansen tot de zon ondergaat. Zien we jou ook 7 september? Haal je tickets via deze link.

haarlemse feestjes

Parksessies

Wie houdt er nou niet van picknicken in het park met gezellige mensen, muziek, optredens en eten en drinken? Iedereen toch! En dat helemaal gratis én gewoon in ons Haarlemmerhout. Bij Haerlems Bodem zijn we dol op Parksessies, heb je onze aftermovie al gezien? Om je vingers bij af te likken.

haarlemse feestjes
Foto: Sandra Reeb-Gruber.

Veerplas Festival

Al twee jaar prachtig weer aan de Veerplas en een beetje regen zal ons aankomend jaar ook niet tegenhouden. Feesten aan het water met praktisch half Haarlem en wat mensen van verder weg. Verschillende soorten muziek, toegankelijk voor iedereen en een hele fijne sfeer. Is het al juni?

haarlemse feestjes
Foto door Peter van Heun

Houtfestival

Het begint altijd met de Houtnacht op zaterdagavond en zondag vindt het Houtfestival plaats in het Haarlemmerhout. Een festival voor jong en oud, zonder hekken, zonder entree en een ware culturele ontdekkingsreis.
De trots van Haarlem en iedere juni weer een genot voor de zintuigen. Wees erbij.

haarlemse feestjes
Foto door Peter van Heun

Potjesmarkt

Een traditionele en nostalgische Luilakmarkt is al heel wat jaren gevestigd op de Raamvest en Raamgracht. De markt begint om 16:00 uur in de middag, gaat de hele nacht door en is erg geliefd bij de Haarlemmers. Je kunt er voornamelijk planten kopen, de fijne sfeer opsnuiven of lekker wat eten kopen. Wie liever op koopjes jaagt, kan in de ochtend terecht voor wat er overgebleven is.

haarlemse feestjes
Foto door Ad Schaap

Meer Lijstjes van Loes? Check hier 5 buitensportplekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here