Loes houdt van lijstjes – van Haarlems lekkerste kopje koffie tot mooiste verborgen hofjes. Graag zet ze deze iedere maand voor jou op een rijtje, met deze maand: goede wifi en lekkere taart.

Goede wifi en lekkere taart

Want dat is een gouden combinatie, als je het ons vraagt. Handig als je met je laptoppie in de stad aan het werk bent of gewoon zit te surfen op je smartphone. Haerlems Bodem ging op onderzoek uit en zette wat favoriete hotspots voor je op een rijtje.

goede wifi en lekkere taart

Cleeff

Op de Kleverparkweg zit een persoonlijke favoriet: Cleeff. Iets buiten het centrum, maar zeker het fietsritje waard. Het is er klein maar fijn. Ze hebben genoeg fijne plekken en hoekjes om lekker te zitten werken of gezellig af te spreken. Het is er licht, leuk ingericht en het eten is verrukkelijk.

Voordat je je op een knus plekje settelt zou ik eerst even langs de toonbank lopen om te kijken welke taarten er in de vitrine staan te wachten om opgegeten te worden. Het aanbod verschilt en de taarten zijn huisgemaakt en fingerlicking good. Zo hebben ze regelmatig limoentaart, chocoladetaart en als je écht geluk hebt Red Velvet.

Doordeweeks zijn ze open van half negen tot zes uur, in het weekend van tien tot zes.
Leuk weetje: er worden ook handletteringcursussen georganiseerd en ze hebben ook een pubquiz.

goede wifi en lekkere taart

Bagels & Beans

In de Gierstraat vind je Bagels & Beans. Als je tussen het winkelen door even een cafeïne-fix wilt halen en lekkere taart wilt eten, is dit zeker een aanrader. Gezellig met vrienden even pauzeren van het winkelen, je social media updaten onder het genot van thee met taart of met je laptop even aan de slag: het kan allemaal bij Bagels & Beans.
Het is er knus en gezellig en het personeel is vriendelijk. Mocht je vegan zijn of het eens uit willen proberen, dan is de pecantaart een goede keuze. Daarnaast hebben ze ook muffins, brownies, dadeltaart en niet geheel onbelangrijk: goede wifi. Score!

Ze zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van half tien tot half zes. Op zaterdag van tien tot zes en op zondag van half tien tot half zes.

goede wifi en lekkere taart

Coffee Star

Kom je wel eens bij de bibliotheek in de Gasthuisstraat? Dan ken je Coffee Star vast wel. Ken je het niet? Dan zou ik eens een kijkje nemen. Je kunt hier heerlijk werken én je hebt ook nog eens duizenden boeken en talloze tijdschriften tot je beschikking. Hier kun je je zeker wel wat uurtjes vermaken, lekker als het regent en je verder nergens anders heen hoeft. De aanrader is de worteltaart, maar ze hebben hier ook een heerlijke klassieke appeltaart met slagroom. Als het zonnetje schijnt kun je er ook lekker buiten zitten.

Ze zijn geopend van tien tot half zes, uitgezonderd op zondag. Dan zijn ze open van twaalf tot vier. Lekker even ontsnappen aan de drukte, omringd door literatuur.

goede wifi en lekkere taart

Anne & Max

In de Zijlstraat vind je Anne & Max , een gezellige plek waar het vaak wel bedrijvig is en je lekker kunt zitten. Als je binnen komt lopen liggen er volop taarten te shinen in de vitrine en het is onmogelijk om daar zonder watertanden voorbij te lopen. I dare ya! Zoek een lekker plekje, installeer je laptop of browse lekker op je smartphone en bestel een smaakvolle scone of een witte chocoladetaart (ja dat lees je goed), worteltaart of blauwe-bessen-kokostaart. Genoeg keuze dus!

Ze zijn lekker vroeg geopend, dus je kunt je werkdag beginnen met flink wat suiker en typen maar! Maandag tot en met zaterdag staan ze van acht tot zes voor je klaar, op zondag openen ze om negen uur. Enjoy!

goede wifi en lekkere taart

Barista

Voor heerlijke huisgemaakte en gevarieerde zoetigheden en fijne wifi is Barista in de Grote Houtstraat een fijne plek. Als je dan de hele stad bent doorgelopen óf juist de hele stad (lees drukte) niet door wilt kun je neerploffen bij dit knusse tentje. Je kunt hier kiezen voor een plakje bananenbrood, een kaneelscone, monchoutaart en nog veel meer. Plus een lekker bakje koffie of thee. Hup op de wifi en lekker aan de slag!

Ze zijn geopend van half negen tot zes en op zondag van half tien tot vijf. Ruim de tijd dus voor lekkere taartjes.

Fotograaf: Sandra Reeb-Gruber

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here