Loes houdt van lijstjes – van Haarlems lekkerste kopje koffie tot mooiste verborgen hofjes. Graag zet ze deze iedere maand voor jou op een rijtje, deze maand: Wat te doen met oud & nieuw?

Het jaar 2017 komt tot een einde, de decembermaand wordt afgesloten met de sfeervolle kerstdagen en als kers op de taart knallen we op 31 december het nieuwe jaar in. Hoe kijk jij terug op het afgelopen jaar? Wat waren je hoogtepunten? Je dieptepunten? En nog belangrijker, wat ga je doen op oudejaarsavond? Hier een lijstje met opties die je zou kunnen overwegen.

Waar is dat feestje?

Heb je zin om samen met andere partyanimals het jaar af te sluiten dan zijn er genoeg feestjes in Haarlem waar je los kunt gaan. Er zijn ook al flink wat feestjes uitverkocht dus wil je ergens bij zijn, koop dan gauw nog je tickets!

Je kunt bijvoorbeeld los in De Lichtfabriek: zij organiseren ‘I need rhythm’  en de laatste late tickets voor €28,50 zijn nog beschikbaar. Dansen tot je erbij neervalt!
Ook in het café van de Toneelschuur is een fijn feestje: Fete des Tetes presents 2018: Dans la Discotheque. Een feestje voor als je 25 jaar of ouder bent en zin hebt om je te verkleden in 70’s discostijl! Let’s dance! Daarnaast vieren ze ook nog eens hun vijfjarig jubileum dus er wordt flink uitgepakt.

Knusse huisfeestjes

Als je iets kleinere feestjes zoekt, kun je vanaf negen uur gezellig aanschuiven bij de wijnbar RAECKS voor bubbels, wijn, muziek en spelletjes. Je kunt je fles bubbels alvast reserveren en uiteraard ook gewoon zoals je gewend bent zelf wijntjes inschenken met je RAECKS wijnpas. Vergeet hem niet!
Ook Bar Boef organiseert een gezellig ouderwets huisfeestje in hun gezellige bar. Hier kun je eveneens los met spelletjes en oliebollen en er wordt champagne geserveerd als de klok twaalf uur slaat. Samen vuurwerk kijken en dansen tot het ochtend wordt!

Voor de buis

Vind je al die drukte en poespas met oud en nieuw maar niks en wil je lekker met je huisgenoten, lover of zeven katten thuis blijven dan is dat natuurlijk helemaal prima. Haal een grote zak oliebollen met extra veel poedersuiker, sla wat bubbels in – minder cliché kan natuurlijk ook, maar het heeft toch wel wat, vind je niet? Installeer je lekker voor de buis en bekijk de oudejaarsconference die dit jaar door Guido Weijers wordt gedaan.
Vind je cabaret of Guido helemaal niks, dan kun je altijd gewoon kijken wat jij wilt kijken. Tel af tot twaalf uur en spring van de bank!

Vuurwerk op de Grote Markt

Vuurwerkliefhebbers, gezelligheidsdieren en buurtbewoners van het centrum zullen om twaalf uur samenkomen op de Grote Markt om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen en het vuurwerk te bewonderen. Wie zal er dit jaar de hardste knallers hebben of de mooiste kleuren de lucht in schieten? Als we het maar veilig en verantwoord doen en het een leuk feestje blijft. Geef elkaar een kus, een knuffel en start het nieuwe jaar midden in het centrum van onze mooie stad.

Nieuwjaarsduik

Wie kent hem niet, de traditionele nieuwsjaarsduik op 1 januari? In de vroege ochtend, in je zwembroek of bikini met een feloranje muts op je kop de zee in stormen. Sommige zweren erbij, anderen moeten er niet aan denken. Idioten of die-hards? Kom op, tenminste één keer in je leven moet je dit toch wel gedaan hebben. Wij van Haerlems Bodem zijn er ook bij, dus jij toch ook? Je kunt je opgeven via deze website, de duik is pas om twee uur, dus je hoeft je feestje niet vroegtijdig af te kappen. Geen smoesjes, gewoon gaan!

Haerlems Bodem wenst jullie allemaal een spetterende oudejaarsavond en een fantastisch 2018!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here